x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Home Mamadou Sakho riscă să rateze EURO 2016. Internaţionalul francez a fost depistat pozitiv

Mamadou Sakho riscă să rateze EURO 2016. Internaţionalul francez a fost depistat pozitiv

24 Apr 2016   •   00:00
Mamadou Sakho riscă să rateze EURO 2016. Internaţionalul francez a fost depistat pozitiv
Sursa foto: Facebook.com

Internaţionalul francez Mamadou Sakho, fundaşul lui FC Liverpool, a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping şi riscă să rateze Campionatul European de fotbal din această vară.

Clubul FC Liverpool a dat publicităţii un comunicat în care recunoaşte că UEFA "investighează o posibilă încălcare a regulamentului antidoping de către Mamadou Sakho", iar fotbalistul urmează să răspundă în faţa forului fotbalistic continental.

În funcţie de rezultatul investigaţiei, Sakho ar putea rămâne în afara lotului Franţei pentru EURO 2016, unde reprezentativa "cocoşului galic" va fi adversara selecţionatei României în meciul de deschidere, programat pe 10 iunie.

Conform postului Radio Monte Carlo, Mamadou Sakho a fost testat pozitiv după ce a utilizat un medicament care să-l ajute să slăbească.

"Jucătorul nu este în prezent subiectul niciunei suspendări", din partea UEFA, a ţinut să precizeze FC Liverpool, adăugând însă că, "după ce s-a consultat cu jucătorul", conducerea clubului a decis să nu-l utilizeze pe Sakho în meciurile care vor urma, până la finalizarea anchetei.

FC Liverpool ocupă locul 7 în Premier League, cu patru etape înainte de finalul sezonului, dar se poate califica în viitoarea ediţie a Ligii Campionilor dacă va reuşi să câştige trofeul Europa League.

"Cormoranii" s-au calificat în semifinalele celei de-a doua competiţii continentale intercluburi la capătul unui meci dramatic pe teren propriu cu Borussia Dortmund, în faţa căreia s-a impus cu 4-3 în manşa secundă a sferturilor de finală, după ce germanii au condus cu 2-0 şi 3-1, Sakho fiind autorul golului de 3-3.

În semifinalele Europa League, FC Liverpool urmează să întâlnească echipa spaniolă Villarreal, turul fiind programat pe 28 aprilie, în Spania, iar returul în data de 5 mai, pe Anfield.

Conform cotidianului Liverpool Echo, Sakho ar fi fost depistat pozitiv după meciul cu Manchester United, din optimile de finală ale Europa League, disputat pe 17 martie.

De menţionat că unul dintre colegii lui Sakho de FC Liverpool, Kolo Toure, a fost suspendat pentru o perioadă de şase luni, în 2011, în timp ce era la Manchester City, în urma unui rezultat similar la un control antidoping, reaminteşte Reuters.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: Mamadou Sakho euro 2016 dopaj