x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Messi, cel mai bine plătit fotbalist! Vezi cât câştigă starul Barçei!

Messi, cel mai bine plătit fotbalist! Vezi cât câştigă starul Barçei!

21 Mar 2011   •   22:09
Messi, cel mai bine plătit fotbalist! Vezi cât câştigă starul Barçei!
Sursa foto: /Reuters

Recunoscut drept cel mai bun fotbalist din lume al momentului, starul argentinian al Barcelonei, Lionel Messi, este în 2011 şi cel mai bine plătit fotbalist având venituri de 31 de milioane de euro, conform France Football, care îl clasează pe portughezul Jose Mourinho, pe primul loc în rândul antrenorilor, cu 13,5 milioane de euro.

Dublu câştigător al Balonului de Aur, în 2009 şi 2010, Messi şi-a păstrat statutul de cel mai bogat jucător din lume, el având un salariu anual de 10 milioane de euro, dar mărindu-şi veniturile datorită contractelor publicitare.

Potrivit revistei franceze, el va câştiga în 2011 mai puţin decât anul trecut (33 milioane de euro) şi se află la mare distanţă de jucătorul american de golf Tiger Woods (53 milioane de euro), care rămâne cel mai bine plătit sportiv al planetei.

În topul celor mai bine plătiţi fotbalişti, Messi este urmat de Cristiano Ronaldo cu 27,5 milioane de euro, portughezul primind la Real Madrid un salariu stagional mai mare decât Messi, şi anume 13 milioane de euro. Atacantul englez al echipei Manchester United, Wayne Rooney, completează podiumul cu venituri de 20,7 milioane de euro.

Campionatul Angliei este cel mai "generos" cu şapte reprezentanţi în clasamentul celor mai bine plătiţi 20 de jucători, care totalizează venituri de peste 100 de milioane de euro cumulate.

Doi fotbalişti din liga nord-americană (MLS), englezul David Beckham şi francezul Thierry Henry, ocupă locurile 5 (19 milioane de euro) şi, respectiv 11 (13,6 milioane de euro).

La antrenori, Jose Mourinho, care este cel mai bine plătit tehnician în ultimii şase ani, îi devansează pe Pep Guardiola (10,5 milioane de euro) şi Rafael Benitez (10,2 milioane de euro). Italianul Fabio Capello, al patrulea în acest clasament, este cel mai bine plătit selecţioner, el primind din partea federaţiei engleze 8,5 milioane de euro. Francezul de pe banca tehnică a lui Arsenal Londra, Arsene Wenger, este al şaselea în clasament cu venituri de 6,6 milioane euro.

×