x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Nike va lansa o linie de hijaburi pentru a ajuta atletele musulmane

Nike va lansa o linie de hijaburi pentru a ajuta atletele musulmane

de Anca Arambaşa    |    08 Mar 2017   •   18:00
Nike va lansa o linie de hijaburi pentru a ajuta atletele musulmane
Sursa foto: Philip Lewis - Twitter page

Faimosul brand sportiv trece la un alt nivel în industria de îmbrăcăminte şi va crea o linie de hijaburi sportive pentru atletele musulmane. Această gamă poartă numele de „Nike Pro Hijab” şi articolele de îmbrăcăminte sunt confecţionate dintr-un singur strat de meşă Nike Pro.

Hijaburile sunt rezultatul unui an de muncă şi a unei etape importante de design în care au fost incluse opinii ale sportivelor profesionale, cât şi a celor amatoare.  

„Hijabul Nike Pro este în proces de un an, dar avântul a fost observat acum mult timp, la o mişcare culturală ce este în plină desfăşurare, care a văzut mai multe femei decât oricând îmbrățișând sportul”, spune Nike într-o declaraţie, citată de Bored Panda.

„Această mişcare a intrat în conştiinţa colectivă internaţională în 2012, când un alergător care purta hijab a fost în centrul atenţiei la Londra”, referindu-se la Sarah Attar, o atletă din Arabia Saudită care a participat la proba de 800 de metri de la Jocurile Olimpice desfăşurate la Londra în 2012.

„Produsul a fost conceput ca un rezultat direct al sportivelor care ne-au spus de ce anume au nevoie de la acest articol pentru a performa în cele mai bune condiţii”, spune Megan Saalfeld, purtător de cuvânt al Global Nike, „şi sperăm că va face acest lucru pentru toate sportivele din lume”, încheie aceasta.

Hijaburile, care vor fi de culoare neagră, sunt aşteptate să apară în magazine în primăvara anului 2018.
 

Pentru IMAGINI, intraţi AICI.

×
Subiecte în articol: nike atlete musulmane hijab