x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Novak Djokovic, „nerăbdător” să revină în circuitul preofesionist

Novak Djokovic, „nerăbdător” să revină în circuitul preofesionist

27 Dec 2017   •   10:00
Novak Djokovic, „nerăbdător” să revină în circuitul preofesionist
Sursa foto:

Tenismanul sârb Novak Djokovic, fostul număr unu mondial, s-a declarat "nerăbdător" să revină în circuitul profesionist după o absenţă şase luni, cauzată de o accidentare la cotul drept, informează AFP. 

În vârstă de 30 ani, Djokovic, care evoluat ultima oară în luna iulie, la Wimbledon, înainte de a pune capăt prematur sezonului 2017, va participa între 28 şi 30 decembrie la turneul demonstrativ de la Abu Dhabi. 

Din cauza acestei absenţe îndelungate, sârbul a ajuns la locul 12 în clasamentul ATP, cel mai scăzut nivel pe care l-a atins în ultimii zece ani. 

"De un an şi jumătate, totul a fost ca un carusel pentru mine, din cauza acestei probleme (la cot). Până în prezent, nu am mai fost niciodată supus unei intervenţii chirurgicale şi nu m-am mai confruntat cu accidentări majore, care să mă ţină atât timp departe de circuit", a declarat Djokovic într-un interviu acordat site-ului Sport360, la Abu Dhabi. 

"De asemenea, niciodată nu am ratat un turneu de Mare Şlem. A fost o decizie dificilă, însă nu mai puteam să joc. Nu am avut de ales", a explicat campionul sârb. 

"Iar asta a fost o adevărat lecţie pentru mine, deoarece pe viitor vreau cu adevărat să evit astfel de accidentări. Nu a fost deloc uşor să fiu absent atât de mult timp, iar acum sunt nerăbdător să revin în competiţie", a mai spus "Nole". 

Djokovic a anunţat, la finele lunii noiembrie, că cehul Radek Stepanek, recent retras din activitate, se va alătura staff-ului său tehnic, în calitate de antrenor, urmând să lucreze alături de americanul Andre Agassi. 
AGERPRES

×
Subiecte în articol: novak djokovic circuit profesionist tenis