x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Novak Djokovic susţine că greşeala de pe formularul de imigrare australian este o „eroare umană”

Novak Djokovic susţine că greşeala de pe formularul de imigrare australian este o „eroare umană”

12 Ian 2022   •   08:36
Novak Djokovic susţine că greşeala de pe formularul de imigrare australian este o „eroare umană”
Sursa foto: Hepta

Novak Djokovic spune că greşeala pe formularul său de imigrare cu privire la călătoriile anterioare înainte de sosirea în Australia a fost o „eroare umană" şi „nu a fost deliberată". El consideră că participarea la un interviu după ce a fost depistat pozitiv la COVID-19 a fost o eroare de judecată.

Djokovic a publicat declaraţia pe Instagram pentru a „aborda şi clarifica dezinformarea".

Într-o postare pe pagina sa de Instagram, Djokovic a declarat că a dorit să „abordeze dezinformarea continuă" cu privire la participarea sa la evenimentele din decembrie, după ce a fost depistat pozitiv la COVID.

Declaraţia publică a fost făcută la două zile după ce decizia de anulare a vizei lui Djokovic a fost anulată, iar acesta a fost eliberat dintr-un hotel pentru imigranţi din Melbourne, potrivit ABCNews.

În pledoariile depuse în instanţă, avocaţii lui Djokovic au declarat că acesta a primit o scutire medicală de la Tennis Australia înainte de sosirea sa în ţară. Cheia pentru scutirea sa a fost o infecţie COVID-19 pozitivă la 16 decembrie, dar întrebările au fost învârtite după ce Djokovic a fost fotografiat la evenimentele din zilele următoare.

În declaraţia lui Djokovic de pe Instagram, el a spus că nu ştia că este pozitiv atunci când a întreprins apariţii publice pe 17 decembrie, testul rapid antigen fiind negativ, dar a aflat că este pozitiv înainte de interviul de pe 18 decembrie.

„M-am simţit obligat să merg mai departe şi să realizez interviul cu L'Equipe, deoarece nu am vrut să îl dezamăgesc pe jurnalist, dar m-am asigurat că m-am distanţat social şi am purtat o mască, cu excepţia momentelor în care mi se făcea o fotografie", a spus el.

„Deşi am mers acasă după interviu pentru a mă izola pentru perioada necesară, la reflecţie, aceasta a fost o eroare de judecată şi accept că ar fi trebuit să reprogramez acest angajament".

Documentele publicate ca parte a procedurilor judiciare la începutul acestei săptămâni au arătat că Djokovic a declarat că nu a călătorit în ultimele două săptămâni, dar existau dovezi că a călătorit în Spania.

În declaraţia de astăzi, el a spus că agentul său a făcut o „greşeală administrativă" cu declaraţia. „A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu a fost ceva deliberat", a spus Djokovic.

„Trăim vremuri dificile într-o pandemie globală şi uneori pot apărea aceste greşeli. Astăzi, echipa mea a furnizat informaţii suplimentare guvernului australian pentru a clarifica această chestiune".

Între timp, este puţin probabil ca o decizie cu privire la anularea vizei lui Djokovic să fie luată astăzi. Biroul ministrului imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că a primit documente suplimentare care au schimbat timpul care ar putea dura până la luarea unei decizii.

Djokovic şi-a declarat intenţia de a participa la Australian Open, iar presiunea a crescut pentru ca ministrul să ia o decizie înainte de începerea turneului, pe 17 ianuarie.

El a sosit pentru prima dată în ţară la sfârşitul zilei de 6 ianuarie, cu intenţia de a juca la Australian Open, dar a fost reţinut la aeroport. Ministrul imigraţiei, Alex Hawke, are puterea de a anula viza lui Djokovic şi a declarat că încă ia în considerare posibilitatea de a face acest lucru.

(sursa: Mediafax)

 

 

 

×
Subiecte în articol: Novak Djokovic