x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Organizatorii JO de Iarnă 2018 și CIO, în conflict cu presa, cu numai câteva zile înainte de ceremonia de deschidere

Organizatorii JO de Iarnă 2018 și CIO, în conflict cu presa, cu numai câteva zile înainte de ceremonia de deschidere

31 Ian 2018   •   13:32
Organizatorii JO de Iarnă 2018 și CIO, în conflict cu presa, cu numai câteva zile înainte de ceremonia de deschidere

Conflict cu presa la numai câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice de iarnă de la PyeongChang, Coreea de Sud.

Agenția de presă sud-coreană  Yonhap a anunțat duminică faptul că Reuters a dat publicității cîteva imagini cu aprinderea flăcării olimpice din timpul repetițiilor.

La acest eveniment sportiv sunt impuse mai multe restricții de publicare ale imaginilor. După ce organizatorii locali cât și Comitetul Olimpic Internațional au reclamat publicarea respectivelor imagini, Reuters le-a retras de pe fluxul foto. 

Celebra agenție a fost penalizată pentru violarea embargoului prin publicarea imaginilor astfel că fotografii Reuters nu vor avea acces la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la PyeongChang iar fotografului care a realizat imaginile i-a fost retrasă acreditarea pentru tot restul Olimpiadei.

Comitetul de organizare a JO de la PyeongChang spun într-o declarație oficială că: ”Jurnaliștii care nu vor respecta embargourile impuse vor trebui să suporte penalizari aspre”, relatează agenția Yonhap.

×
Subiecte în articol: reuters PyeongChang