x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport RECORD. Câţi ani are cea mai în vârstă gimnastă din lume

RECORD. Câţi ani are cea mai în vârstă gimnastă din lume

de Dragoş Tănase    |    04 Mai 2015   •   09:51
RECORD. Câţi ani are cea mai în vârstă gimnastă din lume
Sursa foto: Captura video (youtube.com)

Reprezentanții Guinness World Records îi acordau Johannei Quaas, la data 12 aprilie 2012, titlul de cea mai în vârstă gimnastă din lume.

Johanna Quaas, născută în Germania, la 20 noiembrie 1925, a participat la prima competiție la vârsta de 9 ani, însă a renunțat înainte să împlinească 20 de ani, dedicându-și viața familiei. A revenit, 37 de ani mai târziu, ca antrenoare de gimnastică.

Datorită antrenamentelor asidue, dar și unui mod de viață echilibrat, sportiva continuă să practice gimnastica artistică, acceptând să participe la cele mai prestigioase spectacole și evenimente, organizate, de regulă, în deschiderea competițiilor sportive oficiale, în calitate de invitat special.

Astfel, in toamna anului trecut, la vârsta de 88 de ani, a fost invitată să participe la manifestarea German-American Steuben Parade ce s-a desfășurat pe Fifth Avenue în New York, potrivit site-ului gymmedia.com, citat de AGERPRES. Avident, a profitat de prilej si și-a demonstrat încă o dată vitalitatea efectuând un exercițiu la paralele.

Dar si la varsta de 86 de ani, in 2012, participase la Cupa Mondiala Cottbus, chiar in  tara sa natala, unde a impresionat publicul cu miscarile sale, batranica evoluand ca o gimnasta tanara la sol si la paralele.

De-a lungul timpului, a obținut 11 medalii la diverse campionate de gimnastică pentru seniori.

×