x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Roma renunţă la organizarea JO 2024! Primăria nu va mai susţine candidatura

Roma renunţă la organizarea JO 2024! Primăria nu va mai susţine candidatura

21 Sep 2016   •   11:16
Roma renunţă la organizarea JO 2024! Primăria nu va mai susţine candidatura
Sursa foto: observator.tv

Primarul oraşului Roma, Virginia Raggi, ales în această funcţie în urmă cu trei luni, urmează să oficializeze retragerea sprijinului instituţiei pe care o conduce faţă de candidatura capitalei Italiei la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din anul 2024, anunţă ziarele Corriere dello Sport şi L'Equipe.


Roma este una dintre cele patru candidate la găzduirea JO din 2024, alături Paris, Los Angeles şi Budapesta, însă Raggi îşi exprimase clar îndoielile legate de eventualele beneficii pe care le-ar aduce organizarea competiţiei pentru oraşul Roma, deja îndatorat şi incapabil să investească sume mari în avans, pentru a îndeplini standardele impuse de Comitetul Internaţional Olimpic.

Pe 13 septembrie, Giovanni Malago, preşedintele Comitetului Olimpic Italian (CONI), avertizase că dacă autorităţile din Roma nu vor susţine în final acest proiect "candidatura nu va putea merge înainte".

Capitala Italiei nu era, oricum, cotată cu şanse prea mari la câştigarea dreptului de a organiza JO 2024, specialiştii estimând că lupta decisivă se va da între Los Angeles şi Paris.

Sursa: AGERPRES

×