x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Scandal în tenis. Fostă adversară a Simonei Halep, suspendată pentru dopaj

Scandal în tenis. Fostă adversară a Simonei Halep, suspendată pentru dopaj

11 Feb 2020   •   10:21
Scandal în tenis. Fostă adversară a Simonei Halep, suspendată pentru dopaj
Sursa foto: pixabay.com

Jucătoarea braziliană Beatriz Haddad Maia va efectua doar 10 luni de suspendare pentru dopaj şi va putea reveni în circuitul profesionist pe 22 mai, după ce Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a ajuns la concluzia că substanţa interzisă la care a fost depistată pozitivă a fost ingerată în mod neintenţionat, informează EFE.

Haddad Maia, în vârstă de 23 ani, a fost suspendată provizoriu pe 22 iulie 2019, în urma unui test de urină care s-a dovedit pozitiv la două anabolizante de tip SARM, care sunt interzise.

Cum ITF a stabilit că suspendarea este retroactivă, brazilianca va putea reveni pe terenurile de tenis începând cu data de 22 mai, Beatriz Haddad Maia intenţionând să facă acest lucru cu ocazia turneelor din Europa, conform reprezentanţilor săi citați de Agerpres.

Potrivit avocatului jucătoarei, substanţele SARM S-22 (enobosarm) şi SARM LGD4033 (ligandrol) au fost fost depistate în multivitaminele pe care Haddad Maia le-a luat la recomandarea medicilor. Testul antidoping a fost efectuat pe 4 iulie 2019, în timpul turneului WTA de la Bol (Croaţia), la care a fost eliminată în primul tur.

Jucătoarea originară din Sao Paulo a debutat în 2010 în circuitul WTA şi a cucerit până acum 8 titluri ITF la simplu şi 9 la dublu. Ea ocupa poziţia a 99-a în ierarhia mondială înainte de a fi suspendată, iar acum a căzut pe locul 147.

 

În urmă cu trei sezoane, Beatriz Haddad Maia a înfruntat-o pe Simona Halep în turul doi de la Wimbledon, fiind învinsă de sportiva noastră în două seturi, scor 6-4, 7-6

×
Subiecte în articol: Beatriz Haddad Maia