x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Tiger Woods rămâne cel mai bogat sportiv al planetei.

Tiger Woods rămâne cel mai bogat sportiv al planetei.

05 Iun 2011   •   07:59
Tiger Woods rămâne cel mai bogat sportiv al planetei.

Desi nu a castigat nici un turneu din noiembrie 2009, prabusindu-se de pe primul loc in lume pana pe locul 13, jucatorul american de golf Tiger Woods ramane cel mai bogat sportiv din lume, potrivit revistei Forbes.

Chiar daca veniturile sale anuale au scazut cu 50 milioane de dolari in ultimii doi ani, Woods ramas in fruntea topului celor mai bogati sportivi cu un castig de 75 de milioane de dolari in decurs de 12 luni, devansandu-l in top pe baschetbalistul Kobe Bryant (53 de milioane de dolari).

Revista americana ia in calcul atat salariile, cat si veniturile din contractele de sponsorizare si publicitate, acestea din urma facand din Tiger Woods primul sportiv miliardar in dolari, inainte de scandalul mediatic de la sfarsitul anului 2009 legat de aventurile sale extraconjugale. De atunci, Woods a pierdut sponsori cu greutate precum Accenture, AT&T, Gillette si PepsiCo, insa a reusit sa pastrezecontractele cu Nike si EA Sports. Aceste doua parteneriate i-au adus mai mult de jumatate din castiguri in ultimul an.

O alta vedeta a NBA, LeBron James, se afla pe locul 3 cu 48 milioane de dolari, putin inaintea tenismanului elvetian Roger Federer, locul 4, cu 47 milioane de dolari. Pe locul 5 se afla un alt jucator de golf, Phil Mickelson, cu 46,5 milioane dolari. Primul fotbalist in topul Forbes este David Beckham, pe locul 6, cu 40 de milioane de dolari, englezul fiind urmat de Cristiano Ronaldo cu 38 de milioane de dolari. Pe pozitia a opta se afla jucatorul de baseball Alex Rodriguez (35 de milioane de dolari), pe locul noua pilotul de Formula 1 Michael Schumacher (34 de milioane de dolari) si pe zece fotbalistul argentinian Lionel Messi (32,3 milioane de dolari).

Singura femeie care figureaza in Top 50 este jucatoarea de tenis Maria Sarapova, care ocupa pozitia a 29-a, cu 24,2 milioane dolari, gratie contractelor sale cu Nike si cu pantofii Cole Haan.

×