x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Trei sportivi, care se numără printre refugiaţi, ar putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio

Trei sportivi, care se numără printre refugiaţi, ar putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio

10 Dec 2015   •   16:47
Trei sportivi, care se numără printre refugiaţi, ar putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Rio

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a identificat între refugiaţi, trei sportivi care ar putea pretinde la o calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, a anunţat forul olimpic.

În cadrul unui program de ajutorare a refugiaţilor, CIO a cerut Comitetelor naţionale olimpice din ţările respective să informeze despre existenţa unor sportivi ''care şi-au părăsit ţara ca refugiaţi şi care sunt capabili să ia parte la competiţii sportive de înalt nivel'', a explicat Pere Miro, director general adjunct cu relaţiile din cadrul mişcării olimpice.

''Noi am identificat trei cazuri: cel al unei înotătoare siriene care se antrenează în Germania, al unui judoka din Republica Democratică Congo refugiat în Brazilia şi al unei sportive iraniene care practică taekwondo şi care se antrenează în Belgia'', a adăugat el.

''CIO dispune de mecanisme pentru a-i ajuta. Putem să le furnizăm burse şi să-i ajutăm astfel să încerce să se califice'' pentru JO 2016, a subliniat Miro.

El a precizat că fondurile CIO de ajutorare a refugiaţilor, care se ridică la 2 milioane dolari (1,82 milioane euro) pus la dispoziţie în luna septembrie şi la care au făcut apel 17 comitete naţionale, este ''aproape epuizat''.



×
Subiecte în articol: refugiati sportivi jocuri olimpice