x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fed Cup 2019. Cehia se teme de Buzărnescu

Fed Cup 2019. Cehia se teme de Buzărnescu

08 Feb 2019   •   18:00
Fed Cup 2019. Cehia se teme de Buzărnescu

Echipa de Fed Cup a României joacă, în weekend-ul 9-10 februarie, împotriva Cehiei, echipă care a cucerit până acum şase trofee în ultimele opt ediţii ale competiţiei pe naţiuni din tenisul feminin. Derby-ul sferturilor de finală ale Grupei Mondiale, care se va disputa la Ostrava, aduce la start două jucătoare din Top 5, Simona Halep şi Karolina Pliskova. Fetele noastre au şansa să îşi ia revanşa, după ce în 2016 Cehia învingea, în Sala Polivalentă din Cluj, cu 3-2, revenind de la 1-2.

România a făcut deplasarea la Ostrava cu cele mai în formă jucătoare: Simona Halep (3 WTA), Mihaela Buzărnescu (27 WTA), Irina Begu şi Monica Niculescu (învingătoare la dublu în turneul de la Hua Hin) şi Ana Bogdan (105 WTA). Dacă titlul cucerit în Thailanda de Niculescu şi Begu ne dă speranţe în proba de dublu, la simplu lucrurile sunt mai complicate. Simona nu s-a mai impus în faţa unei jucătoare din Top 35 din august 2018, în timp ce Buzărnescu a pierdut ultimele şapte partide de simplu disputate şi nu a mai evoluat în această probă pentru România din 2012.

Optimism înainte de meci

Halep este însă optimistă şi speră că absenţa Petrei Kvitova va fi un plus pentru ele: „Putem spune că e o șansă în plus faptul că Petra nu joacă. Meciul este însă foarte greu. E cel mai greu meci din grupe. Am jucat acum doi ani contra lor și am pierdut, din păcate. Pe toată lumea dezavantajează un meci în deplasare. Și ele au jucat la noi acum doi ani. Știm că publicul lor e numeros și gălăgios, dar nu putem schimba nimic. Trebuie să ne adaptăm la ce avem”, a declarat ea.

Neînvinsă pe teren propriu

Adversara României are un palmares de temut. Cehia a câştigat 20 de dueluri din ultimele 22 disputate în Fed Cup, începând cu 2011, bilanţul deţinătoarei trofeului fiind unul perfect în meciurile pe teren propriu disputate la Ostrava. Spania, cu Garbine Muguruza la start, este singura echipă care a reuşit să ducă Cehia în meci decisiv.

Deşi e favorită, adversara României priveşte cu seriozitate meciul împotriva lui Halep&Co. Căpitanul ceh Petr Pala a vorbit despre forța echipei noastre: „Nu e vorba doar despre Halep. Buzărnescu este între primele 30 din lume, chiar dacă anul acesta încă nu a strălucit, are un tenis extrem de capabil. În plus, au trei variante pentru dublu, e o formație care ar trebui să aibă ambiții pentru a câștiga titlul”, a declarat cehul, care confirmă faptul că principala armă pe care o deţine este Pliskova: „Kaja e într-o formă excelentă, a câștigat la Brisbane, a ajuns în semifinale la Australian Open bătându-le pe Serena și Muguruza, ceea ce e un rezultat foarte bun. Ea e baza pentru echipa noastră”.

„Echipa noastră a fost mereu puternică, am avut șanse mari de a câștiga orice meci. Atunci poate a contat și experiența. Acum suntem mai mature și cred că avem o șansă în plus. Nimic nu e imposibil. Mergem cu mintea deschisă și cu încredere”

Simona Halep

 

 

×
Subiecte în articol: Mihaela Buzărnescu Fed Cup 2019