x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern A murit Corneliu Stroe, creatorul Craiovei Maxima. "Este o zi dureroasă pentru toată suflarea din Bănie"

A murit Corneliu Stroe, creatorul Craiovei Maxima. "Este o zi dureroasă pentru toată suflarea din Bănie"

02 Apr 2014   •   08:51
A murit Corneliu Stroe, creatorul Craiovei Maxima. "Este o zi dureroasă pentru toată suflarea din Bănie"
Sursa foto: Mediafax Foto

Profesorul Corneliu Andrei Stroe, creatorul Craiovei Maxima, s-a stins din viaţă, noaptea trecută, anunţă site-ul clubului CS Universitatea Craiova, al cărui preşedinte de onoare era.

"Este o zi dureroasă pentru toată suflarea din Bănie. Profesorul Corneliu Andrei Stroe, preşedintele de onoare al clubului nostru, nu mai este fizic printre noi. El va rămâne mereu în inimile noastre! Creatorul Craiovei Maxima s-a alăturat în această dimineaţă Căpitanului Costică Ştefănescu, lui Constantin Oţet, Nelu Oblemenco şi Zoli Crişan în ceruri", se arată în comunicatul clubului, potrivit Agerpres.

Corneliu Andrei Stroe a fost unul dintre artizanii Craiovei Maxima. A ajuns la CS Universitatea Craiova în anul 1966 şi timp de patru ani a ocupat funcţia de secretar al grupării din Bănie. Apoi, între 1970 şi 1983 a fost vicepreşedinte al clubului, iar în sezonul 1983-1984 preşedinte al Universităţii Craiova.

În 2013 a fost numit preşedinte de onoare al clubului nou înfiinţat CS Universitatea Craiova.

Născut pe 2 iulie 1943, la Dioşti (jud. Dolj), Corneliu Stroe a practicat atletismul la Banatul Timişoara şi Ştiinţa Bucureşti, fiind campion al României în 1961 şi 1962 la probele combinate triatlon şi pentatlon. În 1990 a înfiinţat Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea din Craiova. În 2003 a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Craiova.

×