x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Adi Mutu, despre Cosmin Contra, noul antrenor al lui Dinamo: Sper să scoată echipa din această situaţie dificilă

Adi Mutu, despre Cosmin Contra, noul antrenor al lui Dinamo: Sper să scoată echipa din această situaţie dificilă

19 Feb 2017   •   13:16
Adi Mutu, despre Cosmin Contra, noul antrenor al lui Dinamo: Sper să scoată echipa din această situaţie dificilă
Sursa foto: Cosmin Contra și Adi Mutu (d)

Directorul general al FC Dinamo, Adrian Mutu, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că speră ca noul antrenor, Cosmin Contra, să scoată echipa din situaţia dificilă în care se găseşte şi să o califice în play-off-ul Ligii I.

"Cosmin Contra este noul nostru antrenor, sper să facem treabă împreună şi să ne scoată din această situaţie dificilă. Cosmin ştie care sunt obiectivele, să mergem în play-off şi cele două cupe. Vrem să creăm prin această numire o atmosferă pozitivă şi o schimbare în echipă pentru că următoarele trei meciuri sunt foarte importante pentru noi. Sper ca el să rămână şi în sezonul următor, îi doresc baftă şi să aibă rezultatele pe care le dorim. Fac un apel la toţi dinamoviştii să vină şi să susţină echipa mâine, cu Botoşani, pentru că este un meci foarte important şi foarte greu. Avem nevoie de victorie", a spus Mutu, la conferinţa de presă în care Contra a fost prezentat oficial.

Mutu a menţionat că l-a susţinut pe fostul tehnician Ioan Andone, dar în urma unor "rezultate nefaste" s-a ajuns la rezilierea contractului. "În momentul de faţă echipa trece printr-o perioadă nefastă. Trebuie să facem neapărat nouă puncte (n.r. - din următoarele 3 partide) pentru a ne asigura locul în play-off, şi nici aşa nu suntem siguri. Dar întotdeauna în astfel de situaţii antrenorul este cel care plăteşte, din păcate. Cu nea Ando s-a întâmplat acest lucru, iar nouă, ca şi club, ne pare rău. Dar viaţa merge înainte, avem un nou antrenor şi sperăm ca rezultatele să fie mult mai bune. Noi l-am susţinut pe nea Ando până la sfârşit, din păcate, în urma unor rezultate nefaste s-a ajuns aici. Cu siguranţă toţi avem partea noastră de vină şi încercăm ca pe viitor să nu mai facem aceleaşi greşeli", a menţionat oficialul.

Acesta îşi asumă o parte din vină, dar a adăugat că a fost dificil să aducă jucătorii străini la lot încă de la începerea pregătirii de iarnă. "Nu ar fi corect să aruncăm totul în spatele antrenorului care a plecat. Au venit jucători în momentul în care am putut să îi iau. Este foarte greu să aduci jucători în România, să îi convingi... să îi iei de la salarii de 3-4 ori mai mari şi să îi aduci la realitatea noastră. Din această cauză jucătorii au venit mai târziu la echipă. Eu zic că avem un lot bun, aceeaşi jucători care au bătut Steaua anul trecut au fost şi acum în teren. Lucrurile nu merg aşa cum ne dorim noi. Mă aşteptam la o altă reacţie din partea echipei cu Chiajna. Noi ne dorim să se schimbe ceva în bine acum şi sperăm să se vadă asta chiar de mâine", a explicat el.

Adrian Mutu susţine că pe lista înlocuitorilor lui Ioan Andone au fost mai mulţi antrenori, dar nu şi el. "Au fost câţiva antrenori, printre care şi Claudiu Niculescu, dar analizând am decis că antrenorul cel mai bun în momentul de faţă este Cosmin Contra. Decizia am luat-o împreună cu domnul Negoiţă şi Dănciulescu. Antrenorul Adrian Mutu nu era pe listă, nu se pune problema, trebuie să îmi iau licenţele. Dacă voi fi vreodată pe listă atunci nu voi mai fi aici, pe locul ăsta (n.r. - în funcţia de director general)", a precizat Mutu.

În cazul în care în viitor nu va avea rezultate pozitive, Adrian Mutu a anunţat că se va retrage din funcţia de director general al clubului Dinamo. "Eu am început un lucru la Dinamo, am contract până la vară şi încerc să îmi fac treaba cât mai bine, chiar dacă e ceva nou. Vreau să învăţ, nu este o meserie uşoară. Pot să zic că abia acum mi-am intrat în rol, pentru că au venit ceva jucători. Dar dacă nu voi avea rezultate bune pe viitor mă voi retrage, pentru că înseamnă că nu sunt potrivit. Sau poate că e mai bine să vină altcineva, pentru că mai presus de toţi este Dinamo", a spus el.

Tehnicianul Cosmin Contra a fost instalat, la 16 februarie, în funcţia de antrenor principal al echipei Dinamo, el semnând un contract valabil până la finalul acestui sezon competiţional, cu opţiune de prelungire până la 30 iunie 2018. Contra îl înlocuieşte la Dinamo pe tehnicianul Ioan Andone, cel care marţi, 14 februarie, şi-a reziliat de comun acord contractul cu gruparea alb-roşie.

Echipa Dinamo întâlneşte, luni, de la ora 20,30, pe Arena Naţională din Capitală, formaţia FC Botoşani, într-o partidă contând pentru etapa a 24-a a Ligii I la fotbal.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: adi mutu adrian mutu cosmin contra dinamo