x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ajutor de la Onicaş

Ajutor de la Onicaş

de Mihai Morcovescu    |    01 Aug 2010   •   00:00
Ajutor de la Onicaş
Sursa foto: /GSP.ro

Steaua a învins, sâmbătă, cu scorul de 2-1 (0-0), pe Universitatea Craiova la primul meci jucat pe propriul stadion în acest sezon, însă rezultatul partidei a fost decis de o gafă de proporţii a tuşierului Ioan Onicaş, care a anulat aiurea un gol perfect valabil al Craiovei, marcat de Mihai Costea, la scorul de 1-0 în favoarea oaspeţilor.

După o primă repriză ştearsă, la şase minute după pauză, "Ştiinţa" a dat lovitura, deschizând scorul prin Valentin Iliev, care a reluat superb cu capul mingea centrată din corner de Mihai Costea.

În minutul 57, Craiova şi-a mărit avantajul pe tabela de marcaj prin acelaşi Mihai Costea, care a finalizat cu un şut la colţul lung din interiorul careului o acţiune personală de toată frumuseţea.

Însă, stupoare! Deşi atacantul Craiovei şi colegii săi se bucurau, asistenul Ioan Onicaş a ridicat fanionul semnalizând un ofsaid inexistent la bulgarul Gargorov, iar centralul Marius Avram a anulat în mod aberant un gol clar ca lumina zilei. Reluările TV au demonstrat faptul că reuşita lui Costea cel mic a fost perfect valabilă. Acelaşi tuşier din Zalău o mai comisese în prima repriză, când s-a făcut că plouă la un henţ clar făcut de stelistul Tănase la doar 2-3 metri de el!

Steaua a reuşit să egaleze în minutul 66, tot în urma unei faze fixe. Răduţ a executat un corner de pe partea stângă, Geraldo Alves a deviat balonul în bară, iar Bogdan Stancu a reluat din apropiere, sub transversală.

Scorul final a fost stabilit în minutul 78, tot în urma unei m,ari greşeli de arbitraj. Latovlevici a şutat senzaţional de la aproximativ 25 de metri, mingea a lovit stâlpul drept al porţii lui Silviu Lung Jr, aceasta a ricoşat în careul mic de unde a fost reluată în plasă de nou-intratul Surdu. Faza a fost precedată de un fault comis de unul dintre atacanţii stelişti asupra lui Dănănae, acesta a rămas întins pe gazon lângă poartă, iar Avram în loc să oprească meciul, a lăsat faza să continue şi astfel s-a marcat al doilea gol al Stelei.

Astfel s-a scris istoria unui meci care, în mod normal, ar fi trebuit să se încheie cu un alt rezultat. Arbitrii, însă, au vrut ca Steaua să câştige, iar Craiova rămâne fără victorie în Ghencea de 21 de ani.

Iată componenţa celor două echipe:

Steaua: Tătăruşanu - Emeghara, Abrudan, Geraldo, Latovlevici - D. Stoica - Nicoliţă, Păcurar (65 Surdu), Răduţ, Cr. Tănase - B. Stancu (81 Bicfalvi). Antrenor: Victor Piţurcă.

Craiova: Lung Jr - Dănănae, Găman, Iliev, Ciucă - Prepeliţă, Bărboianu, Dilevski (81 Al. Piţurcă), Gargorov (74 Wobay) - M. Costea, Dina (71 Stoianof). Antrenor: Aurel Ţicleanu.

Arbitru: Marius Avram

×