x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Arbitrii îşi iau banii "cash"!

Arbitrii îşi iau banii "cash"!

de Marius Mihalcea    |    20 Iul 2010   •   00:00
Arbitrii îşi iau banii "cash"!
Sursa foto: Raed Krishan/Intact Images/Gazeta Sporturilor

Vremurile în care arbitrii erau remuneraţi în numerar, imediat după meci, nu se dau apuse! De acest lucru ne-am convins ieri, când Adunarea Generală a LPF a scos de la naftalină această practică. Singura diferenţă este că de această dată onorariile vor fi făcute de observatorii de joc, şi nu de preşedinţi sau oficiali ai cluburilor gazdă, ceea ce, măcar teoretic, îi va împiedica pe cei din urmă să-şi arate recunoştinţa în cazul unui arbitraj favorabil.



"Se revine la sistemul cu bareme, deoarece cluburile nu au binevoit să plătească arbitrii la federaţie. Sunt cluburi care nici acum nu au plătit arbitrii şi atunci FRF, prin Comitetul Executiv, a hotărât ca baremele să se dea după fiecare meci. Banii o să se dea «cash», că doar nu o să le dăm cecuri la arbitri", a încercat şeful LPF, Dumitru Dragomir, să explice de ce s-a renunţat cu atâta uşurinţă la sistemul care a funcţionat până acum şi prin care arbitrii erau plătiţi de cluburi prin intermediul FRF. Totodată, Dragomir a ţinut să le transmită şi un avertisment grupărilor care se vor dovedi rău-platnice: "Clubul care nu va achita baremele aşa cum s-a stabilit nu va mai fi programat în următorul meci de campionat".

Noua modalitate de plată a arbitrilor a stârnit deja comentarii. "Poate că un patron nemulţumit o să vină cu un munte de monede pentru arbitri", a spus finanţatorul echipei FC Vaslui, Adrian Porumboiu. "Mi se părea mai corect să plătim arbitrii pe factură, cum s-a procedat anul trecut, iar federaţia, la rândul ei, să plătească la CCA. Era mai pertinent aşa, dar, dacă s-a decis altfel, ne supunem", a declarat preşedintele executiv al lui FC Timişoara, Gheorghe Chivorchian.
O altă problemă luată în discuţie la şedinţa Adunării Generale de ieri, şi anume reducerea salariilor jucătorilor din Liga 1 şi plata acestora în funcţie de performanţele obţinute, nu şi-a găsit încă o rezolvare.

"Se mai discută despre acest lucru. A rămas ca juriştii noştri să analizeze această posibilitate, fiindcă nu ştim cum să ne încadrăm în legile Uniunii Europene", a mai spus preşedintele LPF. Altfel, tot ieri LPF a semnat un parteneriat de patru ani cu firma producătoare de bere Bergenbier, primul eşalon fotbalistic urmând să se numească Liga 1 - Bergenbier.

×
Subiecte în articol: stiri