x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern BCR Tenis

BCR Tenis

11 Iun 2010   •   00:00

La Cluj-Napoca a început BCR Tenis Partener Platinum-Cupa Lenovo, al doilea Mare Slem al tenisului pentru amatori. BCR Tenis Partener reuneşte, în perioada 10-13 iunie, la Winners Tennis Club, din Cluj-Napoca, 235 de jucători amatori de tenis, cumulând un total de peste 220 meciuri, disputate în numai patru zile.

În prima zi a competiţiei, mai mult de 100 de jucători au intrat pe teren pentru disputarea celor 85 de partide programate pe cele 16 terenuri de zgură ale bazei sportive Winners Tennis Club, din Cluj-Napoca.

COPIII ÎN TENIS.
"La începutul lui 2009, când ne-am propus sa lansăm circuitul, nu aveam nici pe departe imaginea a ceea ce avea sa genereze acesta. Pe scurt, dacă în 2009 ne propusesem să organizăm 60 de turnee şi să avem înscrişi până la 3.000 de jucători, am realizat 107 turnee şi am avut până la finalul primului sezon peste 3.300 de înscrişi. În al doilea an de circuit, în baza rezultatelor celui anterior, am introdus noi elemente, cum ar fi cele trei categorii de competiţii: Silver, Gold şi Platinum. Datorită numărului mare de participanţi, primul turneu Platinum a fost asemuit cu un Mare Slem al tenisului pentru amatori. Am fost onoraţi de comparaţie şi am preluat-o ca atare. Cert este că un astfel de turneu reuneşte peste 200 de jucători, iar în jurul lui au loc şi alte proiecte. Unul dintre ele este Tenis10, dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 10 ani. Realizat în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi cu Academia Sever Dron, Tenis10 reprezintă o introducere graduală a copiilor în tenis, pe trei niveluri de joc, de la iniţiere - Roşu, până la intermediar ­ Portocaliu, şi avansat ­ Verde. Premisa de la care s-a pornit în derularea acestui concept a fost tenis uşor, distractiv şi sănătos", a declarat Cătălin Mocuta, preşedintele Media Production Group.

Răzvan Garbacea, Director Regional Corporate în cadrul BCR, sponsorul circuitului BCR Tenis Partener, a menţionat că România a reuşit să ajungă la stadiul în care poate organiza evenimente de tenis în mod constant şi structurat. "În momentul în care încercăm să închegăm un asemenea circuit şi să depăşim ideea de turneu mic, local, sporadic, e nevoie şi de o structură şi de un concept solid, de care Tenis Partener s-a ocupat, dar şi de o susţinere permanentă. Ceea ce a făcut BCR a fost să aleagă tenisul şi să-l  susţină la nivel naţional, cu o strategie coerentă şi pe o perioadă îndelungată. În acest sens, BCR a depăsit stadiul de parteneriat cu ceea ce înseamnă profesionism şi performanţă şi s-a îndreptat şi către ceea ce înseamnă plăcere, cu scopul de a implica tot mai multe persoane şi, în acelaşi timp, de a creşte calitatea acestui sport în România". Evenimentul continuă până duminică, 13 iunie, cu alte meciuri din cadrul BCR Tenis Partener, dar şi cu numeroase surprize pregătite de organizatori jucătorilor, invitaţilor lor şi spectatorilor.

×
Subiecte în articol: alte stiri din sport