x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Burleanu, reales şef FRF: I-am ciuruit

Burleanu, reales şef FRF: I-am ciuruit

19 Apr 2018   •   08:15
Burleanu, reales şef FRF: I-am ciuruit

Răzvan Burleanu a câştigat fără emoţii al doilea mandat de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), în urma alegerilor care au avut loc la Casa Fotbalului. Burleanu a obţinut majoritatea voturilor încă din primul tur, 168 de membri din cei 254 afiliaţi fiind de partea sa. Ionuţ Lupescu a suferit astfel o înfrângere zdrobitoare, deşi se bucura de o susţinere mediatică fără precedent.

Răzvan Burleanu şi-a asigurat cel de-al doilea mandat la şefia FRF după ce 168 de membri au votat în favoarea sa, ceea ce înseamnă un procent de peste 66%. Principalul său contracandidat, Ionuţ Lupescu, component al „generaţiei de aur” şi susţinut puternic de liderul PSD Liviu Dragnea, a obţinut 78 de voturi, pentru fostul fotbalist Marcel Puşcaş au votat 8 delegaţi, în timp ce Ilie Drăgan, fost lector al Şcolii Federale de Antrenori, nu a obţinut niciun vot. „Azi aţi fost fermi şi mândri. La rândul meu sunt mândru că fac parte din această familie. Deşi recunosc că nu a fost un fleac, i-am ciuruit. Vă rog ca şi la următorul vot să îmi susţineţi echipa în Comitetul Executiv. Voi fi un preşedinte care va face totul pentru unitate. O unitate a oamenilor de bine”, a spus Răzvan Burleanu imediat după numărarea voturilor.

La alegerile FRF au asistat Servet Yardinici, membru în Comitetul Executiv al UEFA şi Bjorn Vassallo, director FIFA, precum şi trei reprezentanţi ai Ministerului Tineretului şi Sportului

La rândul său, Ionuţ Lupescu a afirmat în faţa membrilor afiliaţi: „În primul rând mulţumesc celor care m-au votat, precum şi celor care nu m-au votat. A fost datoria mea să vin şi să încerc să redresez fotbalul românesc. Sper ca dumneavoastră să reuşiţi acest lucru. Vă doresc să faceţi performanţă”. Lupescu a fost susţinut în sală de invitaţii săi, Mircea Lucescu şi Cristi Chivu. În ceea ce-l priveşte, Marcel Puşcaş s-a arătat dezamăgit de rezultatul obţinut: „Este ultima mea zi în fotbalul românesc. Vă mulţumesc mult pentru tot”. 
 

×