x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Cheia victoriei: Cuplul Sânmărtean - Papp, refăcut de tata Iordănescu

Cheia victoriei: Cuplul Sânmărtean - Papp, refăcut de tata Iordănescu

de Dan Constantin    |    15 Noi 2014   •   08:06
Cheia victoriei: Cuplul Sânmărtean - Papp, refăcut de tata Iordănescu

Papp este eroul naționalei României după cele două goluri marcate Irlandei de Nord în decurs de șase minute. Când partida se îndrepta spre final, aducând rumori în tribune și o așteptare apăsătoare pe banca antrenorilor, a apărut la rampă fundașul Papp.

Uitat de suporteri, crezut cu o carieră ratată prin italia, fundașul revenit pe bani puțini la Steaua a fost reinventat de Anghel Iordănescu. Generalul a avut ideea ce s-a dovedit genială de a reface cuplul Sânmărtean - Papp care a adus strălucire efemeră la Vaslui, o echipă frumoasă dispărută sub povara sărăciei.

Cei doi erau macanismul bielă manivelă la Vaslui și puțini înțelegeau cum echipe tot  mai galonate erau învinse sub privirile lui Porumboiu.

Tata Iordanescu, readus la națională după transferul de aur în deșertul Arabiei al antrenorului Pițurcă, a scos din raftul de amintiri acest cuplu de înaintași productivi și cu valențe artistice, crescut departe de ochii Capitalei.

Soluția a fost câștigătoare pe toata linia. Papp devine erou, Sânmărtean liderul de neînlocuit, iar Iordănescu se înscrie și la titlul de antrenor al noului secol, după ce mai învinsese și în secolul trecut.. este o perioadă frumoasa și sfârșitul de an ne lasă să ne suim pe caii mari ai grupei care ne vor duce la Paris.

×
Subiecte în articol: paul papp lucian sanmartean