x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Decizie DRASTICĂ la Steaua, după sentinţa din dosarul "Valiza"

Decizie DRASTICĂ la Steaua, după sentinţa din dosarul "Valiza"

05 Iun 2013   •   09:46
Decizie DRASTICĂ la Steaua, după sentinţa din dosarul "Valiza"
Sursa foto: Razvan Pasarica/Intact Images

Steaua riscă excluderea din cupele europene după condamnarea lui Gigi Becali, astfel că oficialii s-au văzut nevoiţi să ia o primă măsură drastică: renunţarea la transferuri. Laurenţiu Reghecampf şi-ar fi dorit să aibă lotul complet la reunirea programată peste 10 zile, însă cei doi atacanţi şi fundaşul central pe care îi vrea întârzie să apară. Motivul? Roş-albaştrii nu pot negocia pentru că nu sunt siguri de prezenţa în Champions League, având în vedere că UEFA ar putea-o exclude.

Un prim exemplu în acest sens e situaţia în care a ajuns transferului lui Emanuel Perrone, atacantul de 30 de ani de la Asteras Tripolis. Agentul vârfului argentinian i-a trimis vineri un fax lui Mihai Stoica în care a anunţat faptul că e dispus la negocieri şi a făcut cunoscute pretenţiile fotbalistului, dar de atunci managerul din Ghencea nu-i mai răspunde la telefon, scrie GSP.

De asemenea, situaţia în care a ajuns clubul din Ghencea, fiind pasibil de excludere din cupele europene, îl face să nu mai fie atractiv pentru jucătorii pe care roş-albaştrii ar fi dorit să-i aducă. Şi cum nici plafonul de salarizare nu este unul foarte tentant, steliştii nu prea mai au argumente la negocieri.

Pe lîngă campania de achiziţii, bugetul Stelei ar putea avea şi el de suferit drastic. Dacă vor evolua în Champions League, steliştii vor încasa peste 30 de milioane de euro, bani ce ar veni de la UEFA, drepturile TV ale Ligii I şi biletele vândute. Chiar şi dacă ar "pica" în Europa League, roş-albaştrii s-ar baza pe 13 milioane de euro, un buget mai mult decît îndestulător.

În schimb, dacă ar fi excluşi din Europa, roş-albaştrii ar trebui să trăiască un an din numai 5,5 milioane de euro, ceea ce i-ar pune probleme grave de finanţare.





×