x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbal: Adunarea generală extraordinară a FRF i-a retras privilegiile preşedintelui de onoare Mircea Sandu

Fotbal: Adunarea generală extraordinară a FRF i-a retras privilegiile preşedintelui de onoare Mircea Sandu

28 Iun 2014   •   16:14
Fotbal: Adunarea generală extraordinară a FRF i-a retras privilegiile preşedintelui de onoare Mircea Sandu

Adunarea generală extraordinară a FR de Fotbal a dezbătut, cu uşile închise, validarea contractului de rentă viageră a preşedintelui onorific Mircea Sandu şi a decis prin vot majoritar să anuleze toate privilegiile de care se bucura fostul preşedinte.

Prin vot, membrii afiliaţi i-a retras lui Mircea Sandu calitatea de administrator al CNAF Mogoşoaia şi au împuternicit federaţia şi o casă de avocatură să anuleze contractul de rentă viageră.

Conform Hotărârii adoptată de adunarea generală extraordinară, s-a aprobat ca angajaţii FRF şi societatea de avocatură angajată să prezinte un punct de vedere privind încetarea contractului de rentă viageră dintre FRF şi preşedintele de onoare Mircea Sandu. Adunarea a respins propunerea dlui Cristian Balaş cu privire la renegocierea contractului de rentă viageră şi cu majoritate de voturi, 5 abţineri şi un vot împotrivă, se invalidează contractul de rentă viageră dintre FRF şi Mircea Sandu şi se aprobă iniţierea în instanţă a demersurilor cu privire la anularea drepturilor viagere, se precizează în hotărâre.

Iniţial, Comitetul executiv a aprobat ca Mircea Sandu să beneficieze de o rentă viageră anuală de 75.000 de euro, dar preşedintele de onoare a fost de acord apoi cu diminuarea la 50.000 euro şi a renunţat la maşină şi secretară. Celelalte privilegii se refereau la plata telefonului de către FRF, bilete la clasa business la meciurile naţionalei din deplasare, intervenţii chirurgicale şi recuperare plătite de FRF, 2 angajaţi cu salarii minime de 5.000 lei lunar.

Cu acest prilej a fost votată noua componenţă a Comisiei de Cenzori: Dana Marin, Petre Brezeanu, Paul Tănăsescu.

×