x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Fotbal: Dinamo Bucureşti a câştigat în premieră Cupa Ligii

Fotbal: Dinamo Bucureşti a câştigat în premieră Cupa Ligii

20 Mai 2017   •   22:10
Fotbal: Dinamo Bucureşti a câştigat în premieră Cupa Ligii

Dinamo Bucureşti a câştigat în premieră Cupa Ligii la fotbal, după ce a învins-o în finală pe ACS Poli Timişoara cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală.

Dinamo Bucureşti a câştigat în premieră Cupa Ligii la fotbal, după ce a învins-o în finală pe ACS Poli Timişoara cu scorul de 2-0 (2-0), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Capitală. 

Ambele goluri ale lui Dinamo au fost reuşite de atacantul slovac Adam Nemec (6, 26). 

Dinamo şi-a confirmat statutul de favorită şi a câştigat fără emoţii finala, obţinând primul său trofeu după o perioadă de cinci ani. 

Dinamo va primi un premiu de 400.000 euro pentru câştigarea competiţiei, în timp ce finalista va fi recompensată cu 175.000 euro. 

Poli, care a fost lipsită de mai mulţi titulari, precum portarul Cătălin Straton, fundaşii Bogdan Străuţ, Gabriel Cânu, Cristian Scutaru, mijlocaşul Marius Croitoru, atacanţii Cristian Bărbuţ şi Pedro Henrique, a avut prima mare ocazie a partidei, dar portarul Penedo a respins mingea trimisă cu capul de Şeroni (2), de la 11 metri, în urma unei lovituri libere. 

Dinamo a pus stăpânire pe joc apoi şi a deschis repede scorul, prin Adam Nemec, după o pasă venită de Antun Palic (6). 

Echipa antrenată de Contra şi-a mărit avantajul în min. 26, după ce Nistor a tras în blocaj, faza a continuat, iar Nemec a reluat în plasă o minge respinsă de Curileac, la lovitura sa de cap. 

Rivaldinho a ieşit la rampă apoi, dar Curileac a respins şutul său în min. 28, iar apoi brazilianul a ratat incredibil de trei ori la aceeaşi fază, un minut mai târziu: a tras de două ori în portar, iar apoi a trimis pe lângă poartă. 

Dinamo a avut şi două goluri anulate în mod eronat pentru ofsaid, reuşite de Rivaldinho (34) şi Mahlangu (39). 

Poli a avut o oportunitate notabil în finalul reprizei, însă şutul lui Artean de la 25 de metri s-a dus puţin peste bară (45). 

Repriza a doua a fost una modestă, în care niciuna dintre echipe nu şi-a mai creat ocazii de gol. Singura situaţie notabilă a venit în minutul 90, când Ignea i-a suflat mingea lui Mahlangu, aflat în faţa porţii. 

Până în finală, Dinamo a trecut de FC Voluntari (2-1, în optimi), Astra Giurgiu (5-2, în sferturi) şi de Steaua (4-1, 3-1, în semifinale), în timp ce Poli le-a eliminat pe FC Viitorul (2-1, în optimi), Concordia Chiajna (2-1, în sferturi) şi pe ASA Târgu Mureş (4-2, 3-1 în semifinale). 

Steaua a câştigat primele două ediţii oficiale ale competiţiei (2015, 2016). 

FC Dinamo Bucureşti - ACS Poli Timişoara 2-0 (2-0) 
A marcat: Adam Nemec (6, 26). 
Bucureşti, Arena Naţională: 12.272 spectatori 
Cupa Ligii - finală

Au evoluat echipele: 
Dinamo: 26. Jaime Penedo Cano - 29. Jose Antonio Romera Navarro, 5. Ionuţ Nedelcearu, 15. Claude Dielna, 7. Steliano Filip - 18. May Mahlangu, 20. Antun Palic (căpitan) - 4. Sergiu Hanca (6. Azer Busuladzic, 73), 10. Rivaldinho (8. Thaer Bawab, 63), 10. Dan Nistor - 17. Adam Nemec (30. Andrei Tîrcoveanu, 83). Antrenor: Cosmin Contra. 
Rezerve neutilizate: 99. Vytautas Cerniauskas - 16. Maxi Oliva, 28. Luka Maric, 31. Claudiu Bumba. 
ACS Poli Timişoara: 33. Vasile Curileac - 94. Denis Haruţ, 30. Alin Şeroni, 15. Cristian Bocşan, 22. Leopold Novak (4. Ionuţ Murariu, 90+1) - 9. Alexandru Popovici, 19. Alin Ignea, 18. Andrei Artean (căpitan; 16. Josip Soljic, 56), 11. Josip Fucek (10. Cătălin Doman, 57) - 26. Cosmin Bîrnoi - 85. Octavian Drăghici. Antrenor: Ionuţ Popa. 
Rezerve neutilizate: 1. Mădălin Smaranda - 6. Harald Fridrich, 12. Sebastian Mailat, 14. Cristian Pădurariu. 

Arbitru: Radu Petrescu (Bucureşti); arbitri asistenţi: Ciprian Danşa (Oradea), Daniel Mitruţi (Craiova); arbitru de rezervă: George Găman (Craiova) 
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) - CCA, Eduard Alexandru (Ploieşti) - LPF 

AGERPRES

×