x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ianis Zicu: "Steaua ține în spate fotbalul românesc"

Ianis Zicu: "Steaua ține în spate fotbalul românesc"

14 Sep 2016   •   16:53
Ianis Zicu: "Steaua ține în spate fotbalul românesc"

Ianis Zicu a acordat un interviu în exclusivitate ediției tipărite a Gazetei Sporturilor, în care a făcut o dezvăluire zguduitoare legată de trecutul său la Dinamo, dar și câteva aprecieri la adresa rivalei Steaua.

Deși a fost rivalul roș-albaștrilor pe când juca la Rapid și Dinamo, Ianis Zicu o laudă pe Steaua și consideră că ea e singura echipă din Liga 1 care mai "ține în spate fotbalul românesc".

- Cine ți se pare favorită la titlu sezonul acesta?
- Steaua, ca de fiecare dată! S-o spunem răspicat: doar datorită Stelei trăiesc echipele din România în acest moment. Mă uit cu stupoare cum îl înjură mulți pe Gigi Becali, spunând că a făcut numai rău, când, de fapt, el a adus cel mai mare serviciu fotbalului românesc. A vândut jucători pe sume mari, achită taxe la stat, reinvestește o parte din bani ca să aducă alți fotbaliști din țară. Până și campioana Astra rezistă fiindcă Steaua a plătit cum se cuvine pentru Boldrin și Amorim.

- Va suna bizar pentru fani ca dinamovistul Zicu să facă o puternică apologie pro-Steaua!
- Vorbesc pentru oamenii care realizează sinceritatea cuvintelor mele. E adevărat, am crescut la Dinamo, dar când ești copil ți se bagă în cap tot felul de aiureli. Mai târziu, la maturitate, vezi lucrurile într-o altă lumină. Exact așa s-au făcut și greșelile cu puștii ăștia de 18-19 ani, care ajung să se bată pe stradă, să se omoare între ei în numele unei rivalități prost înțelese. La 32 de ani, am capacitatea să spun lucrurilor pe nume, fără să țin partea cuiva doar pe principii sentimentale.

Citește în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de azi și în Gazeta Digitală un interviu amplu cu Ianis Zicu. Actualul star al lui ASA Târgu Mureș a făcut o analiză a Ligii 1, dar a vorbit și despre banii care au intrat în conturile Astrei după transferurile la Steaua.

 

×