x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ilie Năstase: Păcat că Tecău nu a jucat dublu cu un alt român

Ilie Năstase: Păcat că Tecău nu a jucat dublu cu un alt român

04 Iul 2010   •   00:00

Fostul tenisman român Ilie Năstase a declarat pentru agenţia Mediafax, că regretă faptul că Horia Tecău nu a câştigat finala la dublu de la Wimbledon, dar mai ales că acesta nu a făcut pereche cu un alt jucător român. "Îmi pare rău că Tecău a pierdut finala de la Wimbledon. E păcat că nu a jucat împreună cu un alt român acolo. Ar fi fost mai frumos. Este o performanţă mare pentru el, însă nu trebuie să se oprească aici", a spus Năstase.

Perechea Horia Tecău/Robert Lindstedt (România/Suedia, cap de serie numărul 16) a fost învinsă, sâmbătă, cu scorul de 6-1, 7-5, 7-5, de cuplul Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), în finala de dublu a turneului de la Wimbledon.

Tecău este primul român calificat într-o finală de dublu la un turneu de Grand Slam după 1979, când Virginia Ruzici şi Ion Ţiriac pierdeau în ultimul act al turneului de dublu mixt de la Roland Garros. La Wimbledon, ultima prezenţă românească într-o finală de dublu i-a aparţinut tot Virginiei Ruzici, în 1978. Ea a pierdut împreună cu slovena Mima Jausovec finala de dublu feminin.

La dublu masculin, singura prezenţă în ultimul act la Wimbledon i-a aparţinut lui Ilie Năstase în 1973, când împreună cu americanul Jimmy Connors avea să câştige titlul. Năstase a fost ultimul român într-o finală de dublu masculin, câştigând tot cu Connors trofeul la US Open, în 1975.

×
Subiecte în articol: stiri