x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Ioan Andone, replică pentru ambasadorul SUA la Chişinău: "Basarabia e România! O parte frumoasă din România Mare"

Ioan Andone, replică pentru ambasadorul SUA la Chişinău: "Basarabia e România! O parte frumoasă din România Mare"

02 Sep 2016   •   17:35
Ioan Andone, replică pentru ambasadorul SUA la Chişinău: "Basarabia e România! O parte frumoasă din România Mare"
Sursa foto: fcdinamo.ro

Antrenorul echipei de fotbal FC Dinamo Bucureşti, fostul internaţional Ioan Andone (56 de ani), a oferit un interviu spumos, în exclusivitate pentru ProSport, în care a vorbit despre blaturi, despre Postelnicu şi despre Steaua, dar şi despre transferul lui Stanciu, dar nu a ocolit naţională sau politica.


Însă, la finalul interviului, a atins un subiect sensibil pentru români: Basarabia şi ultimele declaraţii ale ambasadorului american la Chişinău:

Ultima chestiune nu are legătură cu calitatea dumneavoastră de antrenor, ci cu cea de român. Eu vă citez din declaraţia lui James Pettit, ambasadorul SUA la Chişinău: „Moldova nu e România, Moldova îşi are propria sa istorie şi propriile provocări“.

Nu... Moldova e România! Nu poţi să-ţi dai seama ce interes a avut. A avut interese politice, probabil. Asta n-are voie ambasadorul unei ţări să... Moldova e România! Am avut secund, acum, în Kazahstan, pe Seghei Kirilov, l-am avut şi jucător la Sportul. El e român-român! El vorbeşte de părinţii lui, de cum vorbesc limba română... Îl mai corectam noi, că el la şcoală a făcut rusă. Sunt români! Am prieteni în Republica Moldova! Asta nu ne face bine! Şi pentru că ambasadorul altei ţări – şi cărei ţări, Statele Unite! – se implică în politica României... Că, până la urmă, tot ne vom uni! Că vor unii sau nu vor... Asta e părerea mea! Noi o să trăim şi o să vedem! Dar sigur ne vom uni cu Moldova!

Apucăm ziua aceea?

Eu aşa zic. Aşa cred şi sper. Şi îmi doresc asta. Pentru că e o parte din România frumoasă. O parte din România Mare frumoasă.

×
Subiecte în articol: ioan andone dinamo interviu