x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Liga 1 - Cronica unui retur anuntat

Liga 1 - Cronica unui retur anuntat

de Nicoleta Catana    |    27 Feb 2007   •   00:00

Campionatul s-a reluat. Suporterii, tribunele, ba chiar si hartia ziarelor a asteptat trepidant sa vada cum se descurca super-echipele, super-achizitiile campionatului lui Mitica dupa o iarna lunga si mai ales dupa rasunatorul "succes" (de data recenta) in Europa.

Gigi a tunat sus si tare la Sevilla ca vrea campionatul. Si finul Radoi a facut la fel. A urlat si el, la fel de tare, la Oradea, dar la arbitri si adversari. In meciul de pe malul Crisului, Mirel Radoi si-a revenit la forma care l-a consacrat.

Nu e vorba de forma sa fotbalistica, ci de maiestria lui in domeniul artelor martiale. Capitanul stelist a s rit pe aradeano-brazilianul Thiago si l-a lovit cu piciorul in piept, ca-n filmele cu Bruce Lee. Printre suporterii echipei din Ghencea circula varianta ca gestul sau ar fi venit din exasperare, nemaisuportand apatia coechipierilor. Atunci, vorba unui sustinator ros-albastru, mai bine isi lua chiar colegii la bataie!

ARBITRII STRAINI. Aceasta prima etapa a sezonului a fost plina de numitori comuni. Nu numai lipsa de vlaga a multora dintre combatanti a iesit in evidenta. Se poate observa cu usurinta incompetenta galopanta a brigazilor de arbitri. Se poate spune, credem noi, ca in arbitrajul romanesc s-a intalnit hotul cu prostul. Cica Gh. Constantin ar dori iar sa aduca arbitrii de pe alte meleaguri. Eh, vorbeste lumea...

Tot arbitrajul este gasit tap ispasitor pentru evolutia penibila a campionilor de catre Olaroiu si MM Stoica. Culmea, tocmai Gigi Becali, care a parasit stadionul imediat dupa eliminarea lui Radoi, pare a fi cel mai realist, fiind singurul oficial stelist nemultumit de jocul echipei pe care o pastoreste. Sa ramana Oli oare antrenor pe viata?

La polul opus, giulestenii sunt incantati de prestatia reusita contra unor banateni ridicoli. Lucescu Jr. & Co. se vad din ce in ce mai aproape de mult ravnitul loc doi, singurul practic accesibil urmaritoarelor liderului.

La Craiova, Moldovan a demonstrat ca are stofa de atacant pur sange. Atacul sau asupra portarului timisorean Popa nu numai ca nu a fost sanctionat, ba, din contra: a fost premiat! Spre deosebire de colegul sau stelist, rapidistul a primit in dar un penalty.

IERTATI-NE! Soarta fuse cruda cu Dan Petrescu, aflat in deplasare. Desi elevii fostului antrenor al polonezilor de la Wisla Cracovia nu au evoluat deloc rau in teren, baietii de la Mittal Steel au castigat in cele din urma cu scorul de 3-2. La spartul targului, seful arbitrajului mioritic si-a cerut scuze pentru prestatia subordonatilor sai. Nu de alta, dar Steaua si Unirea Urziceni au fost "ajutate" sa piarda. In alta ordine de idei, galatenii par sa aibe o viata dulce pe la mijlocul clasamentului, in vreme ce Unirea Urziceni trage incet-incet spre Divizia B. Prima dragoste nu se uita, nu-i asa?

Patru rezultate de egalitate au colorat si mai mult peisajul celei de a 20-a etape a Ligii I. Poli Iasi, CFR Cluj, FC Arges si Farul constantenilor nu au reusit sa se impuna pe teren propriu, dand dovada de fair-play si oferind puncte importante adversarilor.

Gloria a facut ce nu facea pe vremuri. Adica a batut cu 2-0. Acasa. Gurile rele dadeau ca sigur un rezultat de egalitate in partida disputata in compania pandurilor din Tg. Jiu. Sabau a infirmat pronosticul si angajatii lui Marin Condescu au plecat de la Bistrita suparati. Greu la deal...

NOUL GANEA. Cat despre Dinamo Jiul, in prima repriza s-au remarcat Lobont, mult prea entuziastul Vranicovici si asistenta Irina Mart, careia i-a cazut se pare cu tronc Paleacu, ca altfel nu ne explicam frecventa cu care ridica fanionul ori de cate ori impricinatul incerca sa se strecoare printre adversari. Ca urmare, Rednic a actionat, Ze Kalanga s-a suparat, Balace a pasat (bine) si Catalin Munteanu a marcat, preluand de la tradatorul Ganea functia de pompier de serviciu. Cu 15 puncte avans in fata urmatoarei clasate, sefii de la Dinamo se pot gandi la oarece investitii in perspectiva participarii la balul de toamna al Ligii Campionilor. Niscaiva jucatori eventual. Cat despre stadion, mai bine sa vorbim despre altceva.
  • *Articol publicat exclusiv in editia online
  • ×
    Subiecte în articol: sport