x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Liga 1. Rapid București a RETROGRADAT

Liga 1. Rapid București a RETROGRADAT

23 Mai 2015   •   23:03
Liga 1. Rapid București a RETROGRADAT
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Echipa Rapid Bucureşti a retrogradat din Liga I de fotbal, după ce a fost învinsă de CFR Cluj cu scorul de 2-1 (0-0), sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 33-a, penultima a campionatului.

CFR s-a impus prin golurile marcate de italianul Davide Petrucci (60) şi de francezul Gregory Tade (75 - penalty), după un fault comis de Pavel Cmovs la Ionuţ Larie, deşi gazdele jucau în zece oameni din minutul 29, când a fost eliminat Ciprian Deac. Golul de onoare al rapidiştilor a fost înscris de Daniel Niculae (89).

Rapidistul Pancu a fost eliminat pentru al doilea cartonaş galben (90+5), la ceea ce ar putea fi ultimul său meci din carieră.

Tade, ajuns la 18 goluri, şi-a asigurat practic titlul de golgheter al Ligii I, având patru goluri mai multe decât următorul (Bogdan Mitrea - 14).

Cel mai bun om de pe teren a fost portarul gazdelor, Mihai Mincă (fost la Rapid), care s-a opus în mai multe ori golului la ocaziile create de echipa giuleşteană.

CFR şi-a consolidat locul al treilea în clasament, după ce a primit vineri înapoi cele 24 de puncte cu care fusese penalizată de FRF.

În tur scorul a fost egal, 0-0.

Rapid are o singură victorie în ultimele cinci partide (două egaluri, două eşecuri). CFR e neînvinsă de şapte partide (patru victorii, trei egaluri).

Rapid nu mai are nicio şansă de a se salva de la retrogradare, fiind la şase puncte de zona de siguranţă, când a mai rămas o etapă de disputat. Alături de Rapid mai sunt virtual retrogradate Ceahlăul Piatra Neamţ, Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj. Ultimele două echipe care vor merge în eşalonul secund se vor alege dintre Pandurii Tg Jiu, Gaz Metan Mediaş, Concordia Chiajna şi FC Braşov.

FC CFR 1907 Cluj - FC Rapid Bucureşti 2-1 (0-0), stadion "Dr. Constantin Rădulescu" - Cluj-Napoca
Au marcat: Davide Petrucci (60), Gregory Tade (75 - penalty), respectiv Daniel Niculae (89).
Cartonaşe roşii: Ciprian Deac (CFR, 29), Daniel Pancu (Rapid, 90+5).
Sursa Agerpres

×
Subiecte în articol: liga 1 rapid bucuresti