x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Logodiţi cu eşecul

Logodiţi cu eşecul

de Marius Mihalcea    |    13 Aug 2010   •   00:00
Logodiţi cu eşecul
Sursa foto: /Reuters

Dacă mai aşteptam vreo confirmare a faptului că echipa naţională a României, vorba selecţionerului Răzvan Lucescu, face parte din lumea a treia a fotbalului, aceasta a venit miercuri seară. Cu toate că "tricolorii" au jucat contra Turciei într-o formulă pe care, în linii mari, o vom revedea şi la 3 septembrie, în meciul cu Albania, primul din preliminariile CE 2012, am rămas iarăşi cu un gust amar.

Şi asta nu pentru că am suferit un nou eşec, al patrulea din cinci meciuri disputate în 2010, ci fiindcă nu arătăm încă a echipă, întâmpinăm mari probleme în toate fazele jocului, şi când ne apărăm, şi când atacăm, şi când trebuie să construim. Una peste alta, probabil că, dacă n-ar fi fost acel penalty inventat de "centralul" întâlnirii şi transformat apoi de Emre, "tricolorii" ar fi scos o remiză albă, care ar fi fost destul de încurajatoare în perspectiva meciului cu Albania. "Turcii au fost peste noi la posesie, dar noi am închis foarte bine spaţiile, nu i-am lăsat să-şi creeze ocazii. Sper să nu ne afecteze prea mult această înfrângere şi să plecăm cu un moral bun în preliminarii. Suntem dezamăgiţi că am pierdut, nu ştiu de unde a scos arbitrul acel penalty, dar acum nu mai contează", a declarat mijlocaşul George Florescu.

"Un egal ar fi fost echitabil, deşi în partea a doua am făcut pasul înapoi şi le-am dat turcilor posibilitatea să vină peste noi, să pună presiune. Nu neapărat că rămânem cu un gust amar după acest meci, dar trebuie să ne punem bine la punct pentru primul meci oficial. Cu Albania avem nevoie de susţinerea suporterilor, când vom intra pe teren vom juca şi cu gândul la ei", l-a completat Daniel Niculae. "Răzvan ne-a felicitat pentru joc şi atitudine. Sper ca înaintea «dublei» cu Albania şi cu Belarus toţi să fim sută la sută pregătiţi", a spus Răzvan Raţ.


Nicoliţă, praf!
Aruncat în luptă în minutul 77, în locul lui Deac, Nicoliţă a fost înlocuit 11 minute mai târziu, cu Cristi Tănase, selecţionerul reproşându-i lui Bănel faptul că nu s-a repliat la timp după ce a pierdut o minge la centru, fază în urma căreia s-a născut penalty-ul din care turcii au deschis scorul. "E treaba mea de ce l-am înlocuit", a spus în primă fază selecţionerul. După care a adăugat:
"A resimţit unele dureri musculare". Nicoliţă a prins lotul pentru amicalul cu Turcia în ultimul moment, fiind convocat în locul accidentatului Mihai Roman.


Sportivitate
Fundaşul dreapta al turcilor, Gokhan Gonul, a spus că nu se impunea penalty la intervenţia lui Cociş asupra sa şi a dezvăluit dialogul pe care l-a avut cu "centralul" Mazici în acele momente: "M-a chemat arbitrul la el şi i-am spus că adversarul a lovit mingea şi că eu am lovit piciorul adversarului. Nu am spus că a fost sau n-a fost penalty.
Am povestit doar ce a fost, iar el a acordat penalty. Mi-aş fi dorit să nu mi se întâmple mie. M-am gândit apoi dacă să mă duc să îi spun că n-a fost penalty.Oricum, eu am spus adevărul".


Amicale în lume
Uruguay - Angola 2-0
Cehia - Letonia 4-1
Slovacia - Croaţia 1-1
Grecia - Serbia 1-0
Camerun - Polonia 3-0
Slovenia - Australia 2-0
Africa de Sud - Ghana 1 -0
Anglia - Ungaria 2-1
Irlanda - Argentina 0-1
Elveţia - Austria 1-0
Muntenegru - Irlanda de Nord 2-0 (Djalovici '43, '59)
Danemarca - Germania 2-2
Suedia - Scoţia 3-0
Ucraina - Olanda 1-1
Iran - Armenia 3-1
Azerbaďdjan - Kuwait 1-1
Moldova - Georgia 0-0
Rusia - Bulgaria 1-0
Coreea de Sud - Nigeria 2-1
Lituania - Belarus 0-2 (Kutuzov '49, V. Hleb '90+1)
Ţara Galilor - Luxemburg 5-1
Norvegia - Franţa 2-1 (Huseklepp '52, '72 / Ben Arfa '48)

×
Subiecte în articol: stiri