x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Luptă încinsă în Citroen Racing Trophy Romania

Luptă încinsă în Citroen Racing Trophy Romania

16 Iul 2010   •   00:00
Luptă încinsă în Citroen Racing Trophy Romania
Sursa foto: /Citroen

Vlad Cosma, Danny Ungur, Alex Filip şi Nistor Duval sunt piloţii înscrişi în Citroen Racing Trophy Romania care vor lua startul la Raliul Sibiului, etapă eveniment în Intercontinental Rally Challenge (IRC) şi prima etapă pe macadam din Campionatul Naţional de Raliuri (CNR).

Victoria la grupa A. Acesta este obiectivul pentru toţi cei patru piloţi care vor concura în Citroen Racing Trophy Romania care vor lua startul la Raliul Sibiului, etapa a 5-a din Campionatul Naţional de Raliuri.

După ce la Raliul Clujului, ultima etapă pe asfalt din sezonul 2010, Vlad Cosma, Danny Ungur şi Mihai Lăcătuş au adunat 6.500 Euro, la Sibiu, cei patru vor încerca să câştige o sumă cât mai mare din cei 15.300 de euro puşi în joc.

Vlad Cosma, cel mai tânăr pilot înscris în Citroen Racing Trophy Romania, şi Florin Dorca, copilotul său, au avut o evoluţie din ce în ce mai bună pe asfalt şi acum sunt pregătiţi să obţină primul succes la grupa A.

„Vrem din nou să demonstrăm ceea ce am reuşit, într-o oarecare măsură, la Raliul Clujului. Am arătat că, pe aderenţă scăzută, putem fi performanţi şi să ne bătem de la egal la egal cu oricine din cadrul grupei A. Ne-am pregătit şi noi, am avut şi un program special de pregătire fizică pentru această etapă. Sper să reuşim şi noi să fim rapizi, dar aici nu contează doar performanţa pură. La Sibiu câştigă cine nu face pană şi nu strică maşina. Nu vom avea o tactică bazată pe atac maxim. Este raliul pe care îl aşteptăm de la începutul sezonului, cel mai frumos din campionat şi ne dorim foarte mult un rezultat mare", a spus Vlad Cosma, care în etapele pe asfalt a adunat 19 puncte în Citroen Racing Trophy Romania.

După o serie de clasări pe podium în etapele pe asfalt, Danny Ungur şi Toni Avram pornesc în Raliul Sibiului cu acelaşi obiectiv: victoria la grupa A. "Poziţia noastră la jumătatea campionatului ne mulţumeşte: suntem lideri în Citroen Racing Trophy, la egalitate cu Vlad, iar la grupa A suntem pe locul secund. Ne mai aşteapta patru etape de macadam în care ne-am propus să adunăm cât mai multe puncte. Vrem să terminăm fiecare etapă, chiar dacă Raliul Sibiului este foarte dur. Sperăm să fim feriţi de incidente tehnice şi de pene şi ne dorim mult să câştigăm grupa A la Sibiu", a declarat Danny Ungur.

Alex Filip, locul 3 în clasamentul Citroen Racing Trophy Romania, a reuşit să-şi upgradeze modelul C2 R2 şi, împreună cu copilotul Bogdan Iancu, va încerca să obţină maximum de puncte la Sibiu. „În 2007 am concurat aici pentru prima oară cu modelul Citroen C2 R2. Acum sunt foarte bucuros că am reuşit să îmbunătăţesc maşina cu kit-ul de Max. Singurul lucru pe care nu am izbutit să-l schimbăm din cauza timpului foarte scurt între raliul de la Cluj şi cel de la Sibiu, este motorul, dar aici nu viteza este factorul cel mai important. Sper să obţinem un rezultat cât mai bun la Sibiu, mai ales că Bogdan Iancu evoluează aici în faţa propriilor suporteri", a afirmat Alex Filip.

Absent la Raliul Clujului din cauza accidentării de la Tg. Mureş, Nistor Duval revine pe suprafaţa sa favorită. „Sunt sigur că, începând cu Raliul Sibiului vom avea şi noi un cuvânt greu de spus în lupta de la grupa A. Am aşteptat macadam şi în sfârşit putem arăta şi noi ce putem", a spus Nistor Duval, înaintea startului în etapa sibiană.

×
Subiecte în articol: stiri