x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern O delegație UEFA a vizitat Arena Națională pentru a evalua stadiul pregătirilor pentru EURO 2020

O delegație UEFA a vizitat Arena Națională pentru a evalua stadiul pregătirilor pentru EURO 2020

01 Noi 2019   •   11:41
O delegație UEFA a vizitat Arena Națională pentru a evalua stadiul pregătirilor pentru EURO 2020

O delegaţie a Uniunii Europene de Fotbal (UEFA) a fost la Bucureşti, în perioada 28-31 octombrie, pentru a evalua progresul pregătirilor pentru EURO 2020, potrivit FRF. A fost cea de-a patra vizită planificată a UEFA, din cele şase care vor fi organizate până la debutul EURO 2020.

Delegaţia UEFA a fost alcătuită din circa 80 de specialişti, care au intrat în discuţii despre managementul stadionului. Operaţiunile de meci care vor fi derulate vara viitoare au fost împărţite în 25 de proiecte de implementare, printre care se numără Acces, Ceremonii, Transport, ICT, Comercial, Operaţiuni Media, Gazon, Tribune (scaune), Semnalizare şi Orientare, Ticketing, Securitate.

Din partea română au făcut parte tot aproximativ 80 de persoane responsabile cu organizarea EURO 2020 la Bucureşti, provenind de la Primăria Capitalei, FRF şi autorităţi locale şi naţionale implicate în organizare.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatul European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. UEFA solicită celor 12 ţări organizatoare să pună la dispoziţie alte patru stadioane la standarde internaţionale pentru antrenamentele oficiale ale echipelor naţionale. Cele patru arene pe care România le-a ales pentru a le moderniza sunt Arcul de Triumf, Steaua, Rapid şi Dinamo.

Din motive juridice, lucrările la stadionul Dinamo vor întârzia, noua arenă din Şoseaua Ştefan cel Mare urmând să fie construită pe un alt amplasament, cel mai probabil în locul velodromului. Variante de rezervă sunt arenele din Ploieşti, Giurgiu, Voluntari şi Mogoşoaia.

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciuri în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020. Dacă se califică, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.

AGERPRES 

×
Subiecte în articol: fotbal uefa euro 2020