x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Peste 100 de poliţişti şi 250 de jandarmi, mobilizaţi pentru meciul de fotbal Rapid-Steaua

Peste 100 de poliţişti şi 250 de jandarmi, mobilizaţi pentru meciul de fotbal Rapid-Steaua

de Agerpres    |    18 Iul 2014   •   16:08
Peste 100 de poliţişti şi 250 de jandarmi, mobilizaţi pentru meciul de fotbal Rapid-Steaua

Peste 100 de poliţişti bucureşteni şi peste 250 de jandarmi vor acţiona sâmbătă pentru menţinerea ordinii publice şi siguranţei rutiere cu ocazia desfăşurării meciului de fotbal dintre F.C. Rapid şi F.C. Steaua, pe Stadionul "Valentin Stănescu - Giuleşti", informează reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei Capitalei.

Poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea ordinii publice atât în proximitatea stadionului, cât şi în alte zone de interes operativ, asigurând, totodată, accesul auto al riveranilor în zonele în care a fost blocată sau deviată circulaţia rutieră.

În acest sens, ei vor intensifica acţiunile de patrulare în staţiile de metrou şi în mijloacele de transport în comun, urmând a lua măsuri de prevenire a înşelăciunilor comise prin diferite moduri de operare, a acostărilor de persoane, furturilor din poşete sau buzunare, a furturilor de/din auto.

Totodată, poliţiştii Capitalei vor accentua activităţile de prevenire şi combatere a infracţiunilor săvârşite cu violenţă şi a faptelor de natură să împiedice desfăşurarea normală a acestui eveniment. Poliţiştii rutieri îşi vor intensifica acţiunile derulate pe principalele artere de circulaţie, în punctele ce prezintă risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens.

Meciul de fotbal va avea loc în cadrul Cupei Ligii, începând cu ora 21:00. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19:00 doar pe bază de bilete şi invitaţii. Pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în arena sportivă, Jandarmeria Capitalei le recomandă spectatorilor să vină din timp la stadion, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Jandarmeria Capitalei va lua toate măsurile de securitate care se impun şi le recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică.

Jandarmeria Capitalei informează suporterii că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice deţinerea, folosirea sau efectuarea oricăror operaţiuni cu materiale pirotehnice aşadar, spectatorii nu au voie să deţină sau să introducă în stadion astfel de obiecte. Spectatorilor le este interzis să ocupe alte locuri decât cele prevăzute pe documentele de acces, precum şi refuzul eliberării acestora la avertismentul verbal al reprezentanţilor societăţii specializate de protecţie şi pază sau al forţelor de ordine. De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă.

Este interzis accesul în stadion cu substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte care pot pune în pericol siguranţa participanţilor la această competiţie sportivă. 

×
Subiecte în articol: rapid steaua cupa ligii