x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Piţurcă: "Eu nu i-am interzis lui Gigi să vorbească, i-am zis să nu vorbească prostii"

Piţurcă: "Eu nu i-am interzis lui Gigi să vorbească, i-am zis să nu vorbească prostii"

de Dragos Stoica    |    Florin Gongu    |    09 Aug 2010   •   00:00
Piţurcă: "Eu nu i-am interzis lui Gigi să vorbească, i-am zis să nu vorbească prostii"
Sursa foto: /Intact Images

După 15 luni, Victor Piţurcă a apărut din nou în faţa presei. Ultima oară o făcuse după meciul pierdut de naţionala României în Austria, la Klagenfurt, pentru ca acum să vină şi să-şi prezinte propria versiune a divorţului şocant de Steaua, după numai două etape scurse din acest campionat. "Dacă nu era situaţia de aşa natură, nu aş fi stat de vorbă cu presa. Am suferit foarte mult din cauza modului cum m-aţi tratat acum un an şi ceva, pe când încă eram selecţioner", şi-a argumentat Piţurcă izolarea totală faţă de media.

Potrivit acestuia, problemele au apărut atunci când i-a solicitat lui Gigi Becali garanţii ferme că nu va mai avea nici un fel de ieşire verbală la adresa echipei. "Joi seară, l-am sunat şi a venit la stadion unde am discutat 2-3 ore în birou. I-am spus: «Am crezut că înţelegerea noastră se va baza pe sinceritate şi încredere, dar văd că nu se poate cu tine să fac performanţă». I-am zis să nu încerce să mă umilească cum a făcut el cu mulţi alţi antrenori. Păi dacă acum s-a întâmplat aşa, ce se întâmpla peste o lună, ce se întâmpla dacă pierdeam cu Brăneştiul sau ce se întâmpla dacă pierdeam în Liga Europa? Ieşea el iar la televizor şi ne umilea. De aia i-am spus că eu vreau garanţie acel teren, care cred că valorează 3-4 milioane de euro. Şi să punem clauze bine definite. Ăsta a fost ultimatumul meu, dar el a spus că nu poate face asta. Atunci ne-am dat mâna, am decis ca stafful să meargă totuşi cu echipa la Braşov şi asta a fost tot. Îmi pare rău că nu i-am cerut din prima garanţii de 50-100 de milioane de euro ca să nu vorbească. Dar să nu înţelegeţi că eu îi interziceam să apară la televizor. Eu voiam doar să nu mai vorbească prostii. Să nu dea în munca mea, a jucătorilor, să nu dea în suporteri. Oricum, nu i-aş fi luat banii aceia.
N-am nevoie de banii lui", a spus Victor Piţurcă.


Atac la MM Stoica, Argăseală şi Ţiţi Dumitriu
0-128873-intactimagesgazetasporturilorgabrielaarsenie20100728131336033.jpgRecunoscut drept un tip extrem de orgolios, Victor Piţurcă n-a ratat ocazia să trimită câteva săgeţi spre adversarii săi mai vechi. Primul luat în colimator a fost ex-preşedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica (foto). "Gigi Becali nu a fost aşa tot timpul. Era mai cinstit şi mai corect acum câţiva ani, dar s-a stricat când lângă el a venit Stoica. Dacă eu n-aş fi acceptat, Stoica n-ar mai fi ajuns niciodată la Steaua. Oricum, pe atunci el venea la club la ora 11:00, stătea pe blog cu suporterii, îi îmbârliga, iar la ora 4:00 pleca.

Performanţele care s-au făcut mai târziu şi cu care se tot laudă el n-au fost făcute de el singur. Am şi eu meritele mele, pe care nimeni nu le-a văzut. Şi acum am procedat la fel ca în mandatul meu precedent. Am mers pe jucători foarte tineri şi ieftini. I-am titularizat pe nişte necunoscuţi precum Răduţ, Abrudan, Păcurar, Bogdan Stancu, pe care nu ştiu câţi ar fi avut curaj să mizeze", a spus Piţurcă. Tehnicianul l-a luat apoi pe Dumitru Dumitriu: "Am văzut că a declarat în presă că bine că şi-a dat seama Gigi în ultimul moment de faptul că vreau să-i iau clubul, că am complotat alături de alţii. Ţiţi încearcă să se dea şi el bine pe lângă Gigi, azi se ducea pe la stadion, crede că aşa o să-l pună pe el antrenor. Iar Argăseală nu poate fi niciodată preşedinte la Steaua, ci doar slujitor. Tot respectul pentru ce face, dar n-are faţă de preşedinte la Steaua".


Are de primit un milion de euro
0-128874-intactimagesgazetasporturilor20100714154101007.jpgFostul manager general al formaţiei din Ghencea şi-a reafişat independenţa financiară faţă de Gigi Becali şi prin faptul că are de primit sume uriaşe din trecut: "În 1999, când l-am adus pe Mirel Rădoi (foto) la Steaua, am semnat un act împreună cu clubul din Ghencea, jucătorul şi clubul Extensiv, în care se stipulează că eu trebuie să primesc un milion de euro atunci când fotbalistul se transferă în străinătate. Am actul acasă. Nu am mai cerut niciodată acei bani, deşi erau dreptul meu. La fel aş fi făcut şi acum. N-am nevoie de banii lui Gigi Becali. Nu am averea de care vorbeşte presa, de zeci de milioane de euro, dar mă descurc. Oricum, dacă tot zice Gigi că am complotat, hai să spun şi eu din secretele noastre. Ştiţi cum l-am cunoscut pe Gigi? Mi l-a prezentat acum mulţi ani Giovanni, rugându-mă să-i dau nişte bani împrumut. I-am dat, erau 25.000-30.000 de dolari, oricum nu o sumă mare. Spun asta ca să se ştie că eu l-am ajutat atunci şi l-am ajutat de mai multe ori. Iar banii pe care i-am luat eu de la Steaua de cele mai multe ori s-au întors înapoi".




×
Subiecte în articol: liga i