x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Raliul Sibiului 2010, primul raliu mixt din CNR

Raliul Sibiului 2010, primul raliu mixt din CNR

14 Iul 2010   •   00:00
Raliul Sibiului 2010, primul raliu mixt din CNR

147,3 kilometri de probă specială. Speciala Şanta pe noapte. Două probe cu suprafaţă mixtă. 43 de echipaje la start. Pe scurt: Raliul Sibiului 2010.

Raliul Sibiului, etapă eveniment în Intercontinental Rally Challenge (IRC), este prima etapă de macadam din acest sezon în Campionatul Naîional de Raliuri Dunlop. Pentru a sărbători ediţia a zecea a celui mai dur şi spectaculos raliu pe macadam, în programul raliului au fost incluse zece probe speciale cu o lungime totală de 147,3 kilometri.

„Raliul Sibiului este cel mai lung raliu din calendar, dar am ales această variantă pentru a ne apropia de distanţa unei etape din IRC. La Sibiu putem avea uşor un raliu de peste 200 kilometri, dar acum ar fi fost mult prea dificil pentru piloţii din competiţia internă", a declarat Sorin Itu, organizatorul raliului.

După doi ani de absenţă, în programul Raliului Sibiului a fost reintrodusă speciala Şanta pe noapte. Prima zi a raliului, vineri 16 iulie, va debuta cu super speciala de pe terenul de autocross din cartierul Ştrand, programată la ora 17:00, urmată de două treceri pe Dobarca şi apoi Şanta pe noapte începând cu ora 22:00.

În ziua a doua, sâmbătă 17 iulie, pentru prima oară în istoria modernă a raliurilor din România, piloţii vor fi obligaţi să ruleze in aceeaşi etapă, atât pe macadam, cât şi pe asfalt, pe cele două probe mixte, Sadu şi Şanta Max. Speciala Sadu, cea mai rapidă probă a Raliului Sibiului, are o lungime totală de 9 kilometri, primii 2,3 kilometri fiind pe asfalt. Cea mai spectaculoasă este însă Şanta Max, o probă compusă din speciala Şanta, o porţiune de aproximativ 2 kilometri pe asfalt, şi vechea specială Călugăru. "Probele nu sunt complet noi, dar ideea de a le lega cu o parte pe asfalt transform[ Şanta Max şi Sadu în speciale inedite. În plus, acum există mult mai mult loc pentru spectatori, în special pe porţiunea de asfalt, şi sunt sigur că aceştia vor avea parte de un spectacol total", a mai spus Sorin Itu.

Startul festiv în Raliul Sibiului 2010 este programat joi, 15 iulie, începând cu ora 20:00, în Piaţa Mare a oraşului.

×
Subiecte în articol: stiri