x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Răzvan Burleanu: FRF va sesiza Comisia de Disciplină în cazul jucătorului Nicolae Stanciu

Răzvan Burleanu: FRF va sesiza Comisia de Disciplină în cazul jucătorului Nicolae Stanciu

06 Apr 2016   •   23:45
Răzvan Burleanu: FRF va sesiza Comisia de Disciplină în cazul jucătorului Nicolae Stanciu
Sursa foto: Presedintele FRF, Razvan Burleanu

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat, miercuri seara, că instituţia pe care o conduce va sesiza Comisia de Disciplină în cazul jucătorului Nicolae Stanciu (Steaua), cel care a făcut un gest obscen la adresa spectatorilor la finalul partidei cu Pandurii Târgu Jiu.

Şeful FRF a adăugat că în mod normal Liga Profesionistă de Fotbal ar trebui să facă această sesizare pentru că incidentul a avut loc în Liga I, competiţie pe care o organizează.

''Dacă ne referim la gestul pe care l-a avut (n.r. - Nicolae Stanciu), atunci procedura spune că organizatorul competiţiei trebuie să sesizeze comisiile, în cazul acesta LPF. Dacă LPF nu o va face, federaţia o va face aşa cum a făcut-o şi în celelalte cazuri. Dincolo de această procedură, trebuie să înţelegem că toate aceste gesturi nu fac bine fotbalului. Şi dacă tot ne plângem că nu avem bani în fotbal la nivel de cluburi ar fi bine să ne gândim care este reacţia pe care o produce un astfel de comportament. Şi chiar aş solicita preşedinţilor de club să fie mult, mult mai atenţi la ce mesaje transmit jucătorilor, antrenorilor care intră în această morişcă a declaraţiilor şi gesturilor. Şi să nu ne aşteptăm că vor năvăli sponsorii şi suporterii pe stadioane dacă aceste gesturi continuă'', a afirmat Burleanu.

În acelaşi timp, preşedintele FRF s-a arătat mulţumit de evoluţiile lui Nicolae Stanciu în ultimele două partide ale echipei naţionale. ''Stanciu este unul dintre jucătorii de viitor ai României şi mă bucur că la această vârstă avem un jucător de primă reprezentativă. Şi în maximum doi ani o să mai apară jucători tineri ca urmare a implementării cotei obligatorii de jucători eligibili pentru naţionala de tineret (n.r. - în Liga I)'', a adăugat Burleanu.

Nicolae Stanciu a fost surprins de camerele TV făcând un gest obscen la adresa spectatorilor aflaţi în tribună la meciul cu Pandurii Târgu Jiu, disputat, la 30 martie, la Drobeta-Turnu Severin, în cadrul etapei a 4-a a play-off-ului Ligii I. Stanciu nu a fost judecat de Comisia de Disciplină a FRF în şedinţa de miercuri deoarece gestul său nu a fost menţionat nici în raportul de arbitraj şi nici în cel al observatorului acelei partide.

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a participat, miercuri seara, la evenimentul de lansare a ţinutei oficiale a echipei naţionale a României la EURO 2016.

Sursa: AGERPRES

×