x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Se DEMOLEAZĂ un stadion de LEGENDĂ din România. De aici au plecat înfrânte echipe precum Fiorentina, Bordeaux sau Kaiserslautern

Se DEMOLEAZĂ un stadion de LEGENDĂ din România. De aici au plecat înfrânte echipe precum Fiorentina, Bordeaux sau Kaiserslautern

25 Aug 2014   •   14:39
 Se DEMOLEAZĂ un stadion de LEGENDĂ din România. De aici au plecat înfrânte echipe precum Fiorentina, Bordeaux sau Kaiserslautern

Stadionul Central din oraşul Craiova se demolează după 47 de ani. Inaugurat în toamna lui 1967, mai precis in luna octombrie, stadionul din Bănie intră în săptămânile următoare în procedurile de demolare.

Din anul 1996, stadionul 'Central' şi-a schimbat numele în 'Ion Oblemenco', după moartea fulgeratoare a fostului mare atacant oltean.

Arena pe care Universitatea Craiova a cucerit cele patru titluri de campioană şi unde au fost învinse echipe mari ale Europei precum Fiorentina, Bordeaux, Kaiserslautern, Betis Sevilla, Borussia Moenchegladbach, Leeds United, AS Monaco, etc, va lăsa locul unui nou stadion, cu o capacitate de 30.000 de locuri, complet acoperit şi care va costa aproximativ 55 de milioane de euro.

Cât va costa şi ce capacitate va avea "bijuteria" din Bănie (FOTO + VIDEO)

După cum informează site-ul oficial al LPF, noul edificiu nu va avea pistă de atletism, tribunele fiind foarte apropiate de gazon, modelul fiind cel al arenei clubului german VfB Stuttgart.

Cel mai probabil, CS U Craiova va juca meciurile din Campionatul National Liga I pe stadionul Extensiv, aflat în Parcul Romanescu.


[foto wikipedia]

×