x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua - Chelsea 0-4. Cum să alergi 6,5 km în ploaie, pentru patru goluri încasate!

Steaua - Chelsea 0-4. Cum să alergi 6,5 km în ploaie, pentru patru goluri încasate!

02 Oct 2013   •   01:01
 Steaua - Chelsea 0-4. Cum să alergi 6,5 km în ploaie, pentru patru goluri încasate!

Fără să fie reprezinte o evoluție, în 27 de ani, definiția succesului s-a transformat în mintea unora; simpla participare într-o competiție fiind acum echivalată, în viziunea lor, cu victoria, cu statutul de învingător.

Pierdută în disputele de orgoliu pe care le are cu Steaua de ieri, Steaua de azi a părut să nu fie pe teren în bună parte a meciului disputat cu Chelsea. Sau a fost acolo, dar practicând jogging-ul, un exercițiu fizic care i-a făcut pe jucătorii săi să alerge 6.5 kilometri mai mult decât adversarul, doar pentru a primi patru goluri.
Incredibilă rată de conversie!
Schalke 0-3, Chelsea 0-4… Cam asta e diferența dintre fotbalul la nivel înalt și fotbalul nostru - asta e hăul peste care încearcă să treacă Steaua, și în două meciuri și-a luat avânt doar cât să o facă plonjeze mai spectaculos în prăpastie. Diferența vine din modul în care cei angrenați în fenomen își fac treaba, de la jucători, la omul care le spală echipamentul, profesionist, fiecare știind unde îi este locul și care îi sunt atribuțiile. Și se vede, chiar și de la televizor, fără ca speranțele tale să fi fost înmuiate odată cu ploaia pe stadion. Se vede în așezarea în teren, în modul în care sunt respectate sarcinile de joc, în calitatea execuțiilor, în cel mai eficient mod cu putință: că ai alergat mai puțin decât cel pe care l-ai învins! Și poate că se mai vede comparând simplitatea tatuajului lui Oscar cu faraonismul celui de pe brațul lui Dodel. Nu e doar o chestie de gust, din aceeași categorie putem să enumerăm miticii, memeii, săndeii, nea...

1,2,3, 4! Am învățat să numărăm până la patru, poate că e lecția de umilință de care aveam nevoie pentru a ne reîmprieteni din nou cu modestia, cu munca care nu te înnobilează, dar care te face să devii mai bun, chiar și ca fotbalist.

Ce se poate spune despre Murinho este că. din eleganța pardesiului său, tot pare un fel de meșter popular, care își permite să compună marșuri de succes, cu fluierele picioarelor unora dintre cele mai cotate echipe din Europa. În bârfele de pe lângă fotbal, numele său și aroganță sunt cuvinte sinonime. Dar poate că portughezul e doar extrem conștiincios și în campaniile sale de imagine, îi convine de minune eticheta asta de băiat rău și arțăgos, ca să ascundă bine de tot în spatele ei profesionistul care își respectă și trăiește meseria cu maximă seriozitate.

Schalke 0-3, Chelsea 0-4… Să vină naibi odată Baselu’! Deși, poate-i alergăm și p-aștia până ne bat…

×
Subiecte în articol: steaua-chelsea champions league