x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Mircea Sandu: România nu pierde locul de Liga Campionilor în cazul excluderii Stelei

Mircea Sandu: România nu pierde locul de Liga Campionilor în cazul excluderii Stelei

24 Iun 2013   •   23:34
Mircea Sandu: România nu pierde locul de Liga Campionilor în cazul excluderii Stelei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a declarat, luni seară, că în cazul în care Steaua va fi exclusă din competiţiile europene România nu va pierde locul din Liga Campionilor, care ar urma să fie preluat de vicecampioana Pandurii Târgu Jiu, informează mediafax.ro.

"Deci, indiferent de verdictul de azi, Steaua are căile de atac, fără doar şi poate. Şi trebuie să se decidă înainte de a începe competiţia. Pentru că în cazul în care Steaua este exclusă definitiv, după cele trei instanţe judecătoreşti, atunci, conform regulamentului, trebuie să pătrundă în Liga Campionilor echipa de pe locul doi din campionatul României şi se coboară un loc cu Liga Europa (n.r. - FC Vaslui ar urma să evolueze în Liga Europa). Astea sunt prevederile regulamentare. Eu am discutat de două ori cu colegii de la departamentul internaţional şi este clar, în urma criteriului sportiv şi mai apoi cel de licenţiere, echipa de pe locul următor participă la competiţie în situaţia în care cea care şi-a capătat dreptul nu îndeplineşte condiţiile. În 2007, undeva în aprilie, s-a luat această decizie, că orice decizie definitivă să atragă după sine înlocuirea cu următoarea clasată. Dar poate nu e nevoie de asta. În orice caz, România nu pierde locul în Champions League, merge echipa de pe locul doi", a declarat Sandu.

Oficialul FRF consideră că Steaua ar trebui să se gândească deja cum să se pregătească pentru a se apăra la Comisia de Apel a UEFA şi la TAS:

"Nu am aflat încă un răspuns din partea UEFA, dar în orice caz Steaua ar trebui să-şi pregătească documentele pentru apel şi recurs. Dacă astăzi se anunţă un verdict este după părerea mea inevitabil să se ajungă la TAS. Dacă verdictul este nefavorabil, Steaua trebuie să-şi pregătească apărarea mai departe pentru recurs. Dacă astăzi se întâmplă ceea ce se întâmplă, să fie sancţionată, Steaua trebuie să-şi pregătească apelul şi apoi la TAS. Mai departe, dacă Steaua pierde şi la TAS, Steaua nu va mai merge în cupele europene pe perioada care se va da. Dacă Steaua face apel, în cinci zile, vineri sau luni se judecă apelul. Apoi, într-o săptămâna se poate judecă recursul, deci pe 7 iulie ar putea află dacă poate juca în cupele europene sau nu. TAS poate să judece mai repede pentru că se apropie competiţia".

În cazul în care verdictul Comisiei de Discplina a UEFA ar fi favorabil Stelei, Mircea Sandu nu crede că s-ar mai putea ajunge la Comisia de Apel.

"Nu cred că UEFA ar putea face recurs în cazul unui răspuns favorabil Stelei. E o listă de experţi care apară interesele celui incriminat. UEFA nu poate să facă recurs în urma propriilor decizii. Nu cred că administraţia ar putea face recurs. Ca şi la noi, aceste comisii sunt independente. Eu cred că în cazul în care se dă un răspuns favorabil Stelei, va merge în preliminariile Champions League", a mai spus Sandu.

Echipa Steaua va întâlni formaţia FK Vardar Skopje, campioana Macedoniei, în turul doi preliminar al Ligii Campionilor, s-a stabilit, luni, în urma tragerii la sorţi care a avut loc la Nyon.

Partidele din turul doi preliminar al Ligii Campionilor se vor disputa în două manşe, la 16-17 iulie, respectiv 23-24 iulie. Steaua ar trebui să joace primul meci pe teren propriu.

Pentru a evolua în Liga Campionilor, Steaua aşteaptă decizia Comisiei de Control şi Disciplină a UEFA, care a deschis o procedură disciplinară după sentinţa ÎCCJ în dosarul "Valiza". Campioana României riscă excluderea din competiţiile europene ca urmare a cazului de corupţie în care finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a analizat, vineri, cazul formaţiei Steaua, decizia urmând să fie anunţată în această săptămână. 

×
Subiecte în articol: mircea sandu steaua excludere steaua