x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Steaua - Ludogorets 1-0. Drumul către Champions League se deschide la Sofia, cu e(Moți)i!

Steaua - Ludogorets 1-0. Drumul către Champions League se deschide la Sofia, cu e(Moți)i!

19 Aug 2014   •   23:44
Steaua - Ludogorets 1-0. Drumul către Champions League se deschide la Sofia, cu e(Moți)i!

Steaua - Ludogorets, deși a fost transmis simultan de trei televiziuni din România, a părut a fi disputat mai mult pentru ochii impresarilor,  bulgarii, dar parcă mai mult steliștii, ținând să se facă remarcați la nivel individual și nu în angrenajul echipei. Rezultatul: multe fițe, multe erori.

Din păcate și pentru impresari și pentru toți cei care au privit meciul, singurul jucător de fotbal al partidei a fost  Sânmărtean. indiscutabil cel mai bun om  de pe teren,  a ajuns spre finalul carierei. a colaborat cu coechipierii săi ceva mai bine decât cu adversarii, dar și unii, și ceilalți au fost în numeroase ocazii doar niște jaloane.
Tot remarcabilă, dar în sens negativ, a fost și prestația lui Cosmin Latovlevici, care nici el săracul nu mai știe de câte ori a luat mingea printre picioare sau numărul paselor greșite pe care le-a dat.

Dacă tot arbitrul, neamțul devenit celebru fiindcă a acordat un gol care nu a existat în campionatul Germaniei, și nu Chipciu, ar fi executat penalty-ul, o realizare a aceluiași Sânmărtean, care a căzut atunci când trebuia la o incursiune în careul oaspeților, Steaua ar fi putut conduce la pauză. N-a fost să fie! Cum n-ar fi trebuit să existe nici reacția suporterilor care l-au huiduit pe Chipciu mai abitir decât au făcut-o când ex-dinamovistul Moți atingea balonul.

Apropos de galerii, la un moment dat, dacă închideai ochii, puteai jura că asiști la un meci Dinamo - TSKA, adversarii de pe Național Arena scandând numele rivalelor echipelor pe care le susțin.

Bulgarii au părut c-au trecut Dunărea contrabandist, cu ranițe de castraveți în spinare, de care n-au putut să scăpe nici la intrarea pe teren, lipsiți fiind de resursele necesare pentru a încerca altceva decât temporizarea meciului. Joc static, aglomerat, fără ruperi de ritm, care clar se pliază pe profilul celor două pachete de țigări al huiduitului amintit mai sus.

Într-un crescendo de final, în care Steaua a avut adversari doar propriile himere - jucătorii care au plecat înaintea acestui sezon, și care au slăbit forța echipei - românii au reușit să înscrie, demolând toată strategia bulgarilor pentru meciul retur.

La Sofia se va juca săptămâna viitoare calificare în grupele Champions League, o problemă pe care unitatea de grup a steliștilor ar trebui să o surmonteze fără emoții, cu spații de joc mai mari, cu o viteză de joc superioară și mai ales cu dăruire pentru sport și pentru public.

×