x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Teatrul spaimelor noastre

Teatrul spaimelor noastre

de Mihai Igirosanu    |    01 Noi 2011   •   21:00
Teatrul spaimelor noastre

Campioana Romaniei, Otelul Galati, se prezinta in aceasta seara pe Old Trafford din Manchester fara sa fi acumulat vreun punct in grupa C a Ligii Campionilor si facand clar parte din grupul neavenitelor in grupele competitiei. Totusi, din cauza re­mizelor de la Lisabona si de pe teren propriu, cu FC Basel, antrenorul celor de la United, Sir Alex Ferguson a anuntat ca va trata serios meciul din aceasta seara.

In aceste conditii, asteptam cu o fireasca teama experienta pe care galatenii o vor trai pe arena supranumita si 'Teatrul vi­selor'. Inaintea confruntarii cu Ote­lul, scotianul care a scris istorie pe banca 'diavolilor' din Manchester a declarat: 'Meciurile Otelului cu Basel si Benfica au fost stranse, asa a fost si partida noastra de la Bucuresti. Otelul a fost foarte determinata, ca sa fie sigura ca nu va fi umilita. Vazandu-le jocul, am stiut ca nu se va intampla asta. Au fost foarte bine organizati, realmente foarte determinati in defensiva si au incercat pe contraatac. Unele dintre intrarile din repriza secunda au fost foarte agresive. E dificil cand intri in acest tip de joc. E mai bine cand termini grupa pe primul loc decat pe locul 2. Sa speram ca vom aborda meciul cu Benfica de la inaltimea a 8 puncte, asta insemnand 3 puncte cu Otelul. Este un meci important, care ne poate aduce 3 puncte importante. Trebuie sa le luam'.

Amintiri cu 'cainii'
In august 2004, in preliminariile Ligii Campionilor, campioana din acel sezon a Romaniei, Dinamo, pierdea ambele manse cu Manchester United, 1-2 la Bucuresti si 0-3 pe Old Trafford. Singurul ama­nunt conform caruia cele doua epi­soade pot fi asemanate este faptul ca pe banca 'diavolilor' se afla si atunci acelasi Alex Ferguson. In ambele confruntari cu Dinamo, Ferguson a folosit formule lipsite de majoritatea titularilor. Pe 25 august 2004, Manchester invin­gea cu 3-0 pe Dina­mo, prin go­lu­rile marcate de Alan Smith (2) si Be­llion.

United a evoluat in al­ca­tuirea: Howard ? G Neville (’56 P. Neville), O’Shea, Silvestre, Spector – Fletcher, Djemba Djemba, Kleberson, C. Ronaldo (’64 Richar­dson), Eagles – A. Smith (’64 Bellion). Dinamo a jucat cu: Cr. Munteanu – Irimia, Iordache, Galamaz, Semeghin – Fl. Petre (’67 I. Balan), Naidin, Margaritescu, Grigorie (’46 Pacurar) – Danciulescu, Cl. Niculescu (’81 D. Serban).

×