x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal intern Williams - Zvonareva în finală la Wimbledon, Tecău la dublu

Williams - Zvonareva în finală la Wimbledon, Tecău la dublu

01 Iul 2010   •   00:00

Jucătoarea rusă de tenis Vera Zvonareva s-a calificat în finala turneului de la Wimbledon, al treilea de Grand Slam al anului, după victoria, scor 3-6, 6-3, 6-2, în faţa sportivei bulgare Ţvetana Pironkova, în prima semifinală a competiţiei feminine. Zvonareva, numărul 21 mondial, o va întâlni, sâmbătă, în finală, pe principala favorită a competiţiei, americanca Serena Williams, care a trecut în a doua semifinală de jucătoarea cehă Petra Kvitova, scor 7-6 (5), 6-2.

Vera Zvonareva (25 de ani) va participa pentru prima dată la o finală a unui turneu de Grand Slam, cea mai bună performanţă a sa la Wimbledon fiind până astăzi calificarea în optimile de finală. Cel mai bun rezultat al său în turneele de Grand Slam a fost o semifinală la Open-ul Australiei, în 2009. De partea cealaltă, Serena Williams a mai câştigat de trei ori turneul de la Wimbledon, în 2002, 2003 şi 2009.

Surpriza plăcută pentru români este calificarea lui Horia Tecău în finala de dublu, alături de suedezul Robert Lindstedt. Tecău şi Lindstedt i-au învins în semifinale pe argentinienii Juan Ignacio Chela şi Eduard Schwank, cu scorul de 6-4, 7-5, 6-2. În finală, cei doi vor întâlni perechea Jurgen Melzer/Philipp Petzschner (Austria/Germania), care a dispus în semifinale de cuplul Wesley Moodie/Dick Norman (Africa de Sud/Belgia), cu scorul de 7-6 (3), 6-3, 3-6, 5-7, 6-3.


×
Subiecte în articol: alte stiri din sport