x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Adevaratul spectacol

Adevaratul spectacol

de Marcel Raducanu    |    01 Iul 2006   •   00:00
Adevaratul spectacol

Portugalia este favorita mea in primul meci al zilei de astazi. Englezii au jucat oribil pana acum, au castigat doar cu noroc, dupa lovituri libere sau greseli grave ale adversarilor. De cealalta parte, la Portugalia lipseste Deco, creierul "brazilian" al echipei, suspendat dupa eliminarea din partida cu Olanda. Mi-as dori ca Portugalia sa castige, dar cred ca pana la urma va fi egal, iar Anglia se va impune la loviturile de la 11 metri.

Ultimul sfert de finala al turneului se anunta un adevarat spectacol. Franta a facut la inceput doua sau trei meciuri mai putin bune, dar apoi a invins in optimi Spania, care impresionase in grupe. Brazilia nu a rupt nici ea gura targului, dar multi spun ca sud-americanii nu s-au intrebuintat prea mult pana acum. Oricum, o sa fie un meci frumos, deschis. Sunt doua echipe care vor sa arate fotbal, intre care exista o mare rivalitate, mai ales dupa editia de acum opt ani. Francezii, in frunte cu un Zidane, revenit la viata in meciul cu Spania, ar vrea sa reediteze performanta din 1998, in timp ce sud-americanii isi doresc revansa pentru acea finala pierduta. Merg totusi pe mana Braziliei. Dupa parcursul mai putin spectaculos din grupe cred ca acum, in fazele superioare, isi vor da drumul la joc. Curioasa mi se pare decizia ca meciul sa fie arbitrat de spaniolul Luis Medina Cantalejo, centralul care a gresit grav in meciul din optimi dintre Italia si Australia.

De fapt, pana acum arbitrajul a fost dezastruos la Cupa Mondiala. Remarc la acest turneu final stadioanele, care sunt extraordinare. De asemenea, a fost fabuloasa atmosfera din tribune, aproape toate partidele, chiar si cele mai slabe, jucandu-se cu casa inchisa. In rest, meciurile au fost in mare parte plictisitoare, doar despre 4-5 pot spune ca au fost bune. Mai mult, cateva intalniri au degenerat in adevarate razboaie, cu faulturi dure, nervi si eliminari.

Cat priveste atmosfera din Germania, toata lumea se gandeste doar la un nou titlu mondial. Peste tot unde te uiti, pe strada, in ziare sau la televizor, toata lumea vorbeste doar despre echipa nationala. Erau foarte optimisti ca vor invinge Argentina, si nu oricum, ci la o diferenta mare, de la 3-0 in sus. E adevarat ca pana in optimi echipa antrenata de Klinsmann a avut un parcurs bun, fara a fi avantajata de arbitri, dar in ultimii ani Germania nu invins nici o selectionata importanta la scor, asa ca optimismul fanilor mi se pare mie un pic exagerat.

Dortmund, 30 iunie

×
Subiecte în articol: mondial 2006