x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Antrenorul FC Barcelona va părăsi postul la finalul sezonului. De ce a luat Enrique această decizie?

Antrenorul FC Barcelona va părăsi postul la finalul sezonului. De ce a luat Enrique această decizie?

02 Mar 2017   •   11:41
Antrenorul FC Barcelona va părăsi postul la finalul sezonului. De ce a luat Enrique această decizie?

Antrenorul echipei spaniole de fotbal FC Barcelona, Luis Enrique, aflat în funcţie din 2014 şi al cărui contract expiră în luna iunie, a anunţat, miercuri seara, că va părăsi postul la finalul sezonului, transmite AFP. Tehnicianul iberic şi-a justificat alegerea prin uzura adusă de un post aşa de expus. 

''Nu voi mai fi antrenor al echipei FC Barcelona în sezonul viitor. Este o decizie bine cântărită, gândită'', a declarat Luis Enrique (46 ani), în conferinţa de presă care a urmat meciului câştigat de catalani cu 6-1 în faţa formaţiei Sporting Gijon, pe ''Camp Nou''. 

''Motivul este felul în care trăiesc această profesie. Asta înseamnă pentru mine foarte puţine ore de odihnă şi de deconectare'', a explicat Luis Enrique, care a câştigat opt trofee din zece posibile în cele două sezoane şi jumătate de când pregăteşte Barcelona. Anunţul pune capăt mai multor luni de incertitudine în legătură cu viitorul antrenorului spaniol, care până acum refuzase să se pronunţe asupra unei eventuale prelungiri a contractului. Decizia sa a fost poate influenţată şi de eşecul cu 0-4 suferit în faţa formaţiei franceze Paris Saint-Germain, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, la jumătatea lunii trecute. Returul este programat săptămâna viitoare. 

Luis Enrique va rămâne, fără îndoială, antrenorul care a condus-o pe Barca către o nouă ''epocă de aur'', după cum a spus fundaşul Gerard Piqué. După triumfurile din era Pep Guardiola (2008-2012), predecesorul său, Luis Enrique a reuşit o triplă istorică la primul său meci pe banca echipei blaugrana (Liga-Cupa Spaniei-Liga Campionilor), al doilea din istoria clubului după cel realizat de Guardiola în 2009. 

Luis Enrique, fost jucător al Barcelonei şi antrenor al echipei a doua, a avut un al doilea sezon bun, cu eventul Liga-Cupa Spaniei, iar în actuala stagiune, în ciuda pasului greşit din Champions League, echipa este calificată în finala Cupei Regelui şi luptă pentru un nou titlu în campionat. 

''Ne rămân trei luni pasionante'', a subliniat, miercuri, Luis Enrique. ''Suntem într-o situaţie dificilă, mai ales într-un din competiţii (Liga Campionilor, n. red.), dar cu ajutorul tuturor şi dacă astrele se vor alinia, vom răsturna situaţia în retur. Angajamentul meu va fi total în aceste trei luni'', a promis antrenorul, care a comunicat decizia jucătorilor săi la finalul meciului cu Gijon. 

''Le mulţumesc jucătorilor pentru susţinere'', a mai spus Luis Enrique, citat de Agerpres.

Printre numele înlocuitorilor lui Luis Enrique la cârma echipei catalane au fost vehiculate de presă cele ale tehnicianului argentinian Jorge Sampaoli (Sevilla) sau spaniol Ernesto Valverde (Athletic Bilbao). 

×
Subiecte în articol: luis enrique fc barcelona antrenor