x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international AS Roma - Astra Giurgiu 4-0. Totti și circ

AS Roma - Astra Giurgiu 4-0. Totti și circ

29 Sep 2016   •   22:02
AS Roma - Astra Giurgiu 4-0. Totti și circ
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Astra Giurgiu a fost surclasată de AS Roma cu scorul de 4-0 (2-0), joi seara, pe Stadio Olimpico, în Grupa E a Europa League la fotbal.

Echipa italiană a controlat jocul și s-a impus fără să forțeze, prin golurile marcate de Kevin Strootman (15), Federico Fazio (45+2), Fabricio (autogol, 47) și Mohamed Salah (55).

''Veteranul'' Totti, la două zile după ce a împlini 40 de ani, a fost coautor la golurile marcate de Strootman, Fazio și Salah, oferind și alte pase de excepție coechipierilor săi.

Astra a avut prima ocazie a meciului, o oportunitate uriașă de a deschide scorul, prin Nicoară (5), angajat excelent în careu, însă acesta a fost blocat in extremis de portar.

Strootman a deschis scorul, după o ezitare a apărării giurgiuvene, în urma unei lovituri libere executate de Totti (15).

Salah (34) a scăpat singur cu Lung, lansat de Totti, dar portarul Astrei a respins șutul egipteanului.

Chiar înainte de pauză, Totti a șutat violent din lovitură liberă, Lung a respins în bară, iar Fazio a trimis balonul în plasă (45+2).

AS Roma a avut un forcing în debutul reprizei secunde, în urma căruia a venit golul al treilea, marcat de fundașul brazilian Fabricio în propria poartă (47), la centrarea lui Diego Perotti.

Iturbe (52) a tras puțin pe lângă poartă, iar apoi Salah a marcat al patrulea gol al partidei, deviind în plasă o minge pusă pe tavă de Totti (55).

''Giallorossi'' nu au mai presat, dar și-au creat ocazii de gol prin Totti (74), care a tras violent din lovitură liberă, mingea fiind deviată în corner, Paredes (75) și Iturbe (76), ambii șutând alături.

Astra a avut și ea o situație bună, prin Alibec, angajat de Daniel Niculae, șutul fiind respins de portar. Ultima ocazie a fost ratată de Iturbe (88), deposedat in extremis de Geraldo Alves în poziție de unu la unu cu portarul.

Astra a suferit a doua înfrângere din grupă, după 2-3 cu Austria Viena la București. Următorul meci al echipei antrenate de Marius Șumudică va avea loc pe 20 octombrie, în deplasare cu Viktoria Plzen.

AS Roma — Astra Giurgiu 4-0 (2-0) 
Au marcat: Kevin Strootman (15), Federico Fazio (45+2), Fabricio (autogol, 47), Mohamed Salah (55). 
Roma, Stadio Olimpico: 22.000 spectatori 
Europa League — Grupa E

Au evoluat echipele:

AS Roma: 19. Alisson Becker — 13. Bruno Peres (24. Alessandro Florenzi, 63), 44. Kostas Manolas, 20. Federico Fazio, 3. Juan Jesus — 5. Leandro Paredes, 6. Kevin Strootman (30. Gerson, 69) — 11. Mohamed Salah (4. Radja Nainggolan, 57), 10. Francesco Totti (căpitan), 8. Diego Perotti — 7. Juan Iturbe. Antrenor: Luciano Spalletti. 
Rezerve neutilizate: 1. Wojciech Szczesny — 17. Moustapha Seck, 9. Edin Dzeko, 92. Stephan El Shaarawy. 
Astra: 1. Silviu Lung jr — 5. Vlatko Lazic (21. Daniel Niculae, 61), 2. Geraldo Alves, 4. Fabricio, 13. Junior Morais (căpitan) — 19. Boubacar Mansaly (20. Florin Lovin, 46), 8. Takayuki Seto, 22. Cristian Săpunaru — 80. Filipe Teixeira, 7. Denis Alibec, 17. Viorel Nicoară (10. Constantin Budescu, 61). Antrenor: Marius Șumudică. 
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaș — 15. Cristian Oros, 11. Daniel Florea, 77. Alexandru Stan.

Arbitru: Aliar Agaev; arbitri asistenți: Zeinal Zeinalov, Rza Mamadov; arbitri asistenți adiționali: Orhan Mamadov, Rahim Hasanov; arbitru de rezervă: Mubariz Hashimov (Azerbaidjan)

Delegat UEFA: Rotem Kamer (Israel), observator UEFA pentru arbitri: Rene H.J. Temmink (Olanda)

Cartonașe galbene: Totti (30), Geraldo Alves (40), Junior Morais (90+4).

AGERPRES

×