x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Astra Giurgiu a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după 0-3 cu FC Copenhaga

Astra Giurgiu a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după 0-3 cu FC Copenhaga

03 Aug 2016   •   22:52
Astra Giurgiu a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor, după 0-3 cu FC Copenhaga
Sursa foto: lexaarts/Getty Images/iStockphoto

Astra Giurgiu a ratat calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor la fotbal, după ce a fost învinsă de FC Copenhaga cu scorul de 3-0 (3-0), miercuri, pe stadionul ''Telia Parken'' din capitala Danemarcei, în manşa a doua a turului al treilea preliminar al competiţiei, partida tur încheindu-se la egalitate, 1-1.


Golurile au fost marcate de Andreas Cornelius (minutele 14 şi 45+2) şi Federico Santander (34).

La prima sa participare, Astra a părăsit rapid Liga Campionilor, după ce miercuri nu a pus deloc probleme unui adversar net superior, care după desfăşurarea partidei ar fi trebuit să se impună la o diferenţă mai clară. Echipa din Giurgiu va juca acum în play-off-ul Europa League, urmând să afle vineri pe cine va întâlni.

Astra, cu un început slab de sezon, a fost o echipă fantomă în meciul de la Copenhaga, disputat pe un teren umed, la mai puţin de 20 de grade Celsius. Campioana României a acuzat absenţa lui Denis Alibec, iar fundaşul Fabricio, ce ar fi trebuit să suplinească plecarea lui Valerică Găman, a avut o evoluţie modestă.

FC Copenhaga a avut o şansă bună în minutul 12, când Silviu Lung jr a intervenit la şutul lui Cornelius.

Deschiderea scorului a venit după două minute şi a fost opera aceluiaşi Cornelius, cu o lovitură de cap de la marginea careului mic, după o centrare de pe dreapta a lui Ankersen.

În minutul 18, Joergensen a ratat desprinderea pe tabela de marcaj, pentru ca în minutul 22 Delaney să irosească o şansă imensă, pe fondul slăbiciunilor arătate de apărarea campioanei României.

Lung jr a avut o intervenţie foarte bună în minutul 30, în faţa lui Verbic, dar nu a mai putut face nimic în minutul 34, când Fabricio a respins un şut al lui Augustinsson, iar mingea a ajuns la Santander, ce a înscris cu sânge rece.

Trei minute mai târziu, Cornelius, cu o nouă lovitură de cap, a fost aproape de realizarea dublei. După alte două minute, Junior Morais a salvat in extremis în faţa lui Delaney.

Astra a fost destul de periculoasă în minutul 44, la incursiunea lui Teixeira, când Niculae nu a reuşit să agaţe mingea.

Lung jr, de departe cel mai bun jucător al echipei sale, şi-a mai salvat o dată echipa la lovitura de cap a lui Delaney din primul minut de prelungire al primei reprize. La cornerul ce a urmat, executat de Augustinsson, Cornelius a izbutit în fine dubla, tot cu capul.

Astra a început cu atacuri timide actul secund, însă Cornelius a înscris din nou în minutul 50, golul fiind anulat, corect, pentru ofsaid.

Goalkeeperul echipei din Giurgiu s-a remarcat din nou în minutul 55, în faţa lui Verbic. Două minute mai târziu, gazdele au cerut penalty la intervenţia lui Lovin. Santander îşi putea trece şi el în cont dubla, dar şutul său a lovit bara (66).

FC Copenhaga, o echipă solidă, cu un joc direct pe poartă, a redus apoi turaţia, în faţa unui adversar incapabil de o replică articulată, ce nu şi-a creat nicio adevărată ocazie.

Trebuie amintit că într-un meci amical disputat în această vară, Astra a învins-o pe FC Copenhaga cu scorul de 1-0.

FC Copenhaga - Astra Giurgiu 3-0 (3-0)
Au marcat: Andreas Cornelius (14, 45+2), Federico Santander (34)
Copenhaga, Stadion "Telia Parken"; 16.853 spectatori
Liga Campionilor - turul al treilea preliminar (manşa a doua)

Au evoluat echipele:
FC Copenhaga: 31. Robin Olsen - 22. Peter Ankersen, 5. Erik Johansson, 25. Mathias Joergensen, 3. Ludwig Augustinsson - 7. Benjamin Verbic, 8. Thomas Delaney (căpitan), 6. William Kvist, 33. Rasmus Falk (24. Youssef Toutouh, 70) - 19. Federico Santander (17. Kasper Kusk, 83), 11. Andreas Cornelius (23 Andrija Pavlovic, 61). Antrenor: Staale Solbakken.
Rezerve neutilizate: 1. Stephan Andersen - 2. Tom Hogli, 15. Mikael Antonsson, 16. Jan Gregus.
Astra: 1. Silviu Lung jr - 22. Cristian Săpunaru (8. Takayuki Seto, 76), 2. Geraldo Alves, 4. Fabricio, 13. Junior Morais (căpitan) - 77. Alexandru Stan, 20. Florin Lovin - 24. Damien Boudjemaa (91. William de Amorim, 57), 23. Fernando Boldrin, 80. Filipe Teixeira - 21. Daniel Niculae (11. Daniel Florea, 76). Antrenor: Cristian Petre.
Rezerve neutilizate: 12. George Gavrilaş - 15. Cristian Oros, 19. Boubacar Mansaly, 32. Kristi Vangjeli.

Arbitru: Liran Liany arbitri asistenţi: David Elias Biton, Mahmud Mahagna arbitru de rezervă: Eli Hacmon (toţi din Israel)
Delegat UEFA: Jevgenijs Milevskis (Letonia); observator UEFA pentru arbitri: Vlado Svilokos (Croaţia)
Cartonaş galben: Stan (55)
www.agerpres.ro

×