x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Atletico Madrid a câştigat pentru a treia oară Europa League

Atletico Madrid a câştigat pentru a treia oară Europa League

17 Mai 2018   •   06:34
Atletico Madrid a câştigat pentru a treia oară Europa League

Atletico Madrid a câştigat pentru a treia oară trofeul Europa League la fotbal, după ce a învins-o pe Olympique Marseille cu scorul de 3-0 (1-0), în finala competiţiei, desfăşurată miercuri seara, pe stadionul Parc Olympique Lyonnais din Lyon.

 

Atletico Madrid a mai câştigat de două ori trofeul Europa League, în 2010, cu antrenorul Quique Sanchez Flores la timonă, după o finală cu Fulham (2-1), şi în 2012, când a învins în ultimul act formaţia Athletic Bilbao (3-0), pe Arena Naţională din Bucureşti, avându-l ca antrenor, ca şi acum, pe argentinianul Diego Simeone. Tot sub comanda lui "Cholo" Simeone, Atletico a disputat şi două finale de Liga Campionilor, ambele pierdute în faţa rivalei Real Madrid (în 2014 şi 2016).

La Lyon, Atletico s-a impus prin golurile marcate de atacantul francez Antoine Griezmann (21, 49) şi de Gabi (89). Olympique a început mai bine şi a ratat o mare ocazie de gol în min. 4, prin Germain, lansat de Payet, dar fostul atacant de la Monaco a şutat peste poartă.

Atletico a deschis scorul în min. 21, în plină dominare a echipei antrenate de Rudi Garcia, prin Griezmann, angajat perfect de Gabi, după o greşeală a camerunezului Zambo Anguissa. Madrilenii şi-au dublat avantajul imediat după pauză, prin acelaşi Griezmann (49), angajat de Koke, marcând cu un lob peste Mandanda. Godin a ratat o bună ocazie pentru echipa iberică (53), în urma unui corner.

OM, care l-a pierdut în prima repriză pe Payet (accidentat), şi-a creat totuşi două şanse bune de gol, prima prin grecul Mitroglou (81), care a trimis mingea în bară, cu capul, după care Amavi a trimis un voleu de la marginea careului (84), însă Oblak a fost la post.

Aletico a parafat succesul în min. 89, când căpitanul Gabi a marcat cu un şut din interiorul careului, după o pasă a lui Koke. Gabi a înscris astfel primul său gol din august 2015 şi primul european din 25 august 2011.

Griezmann a devenit al cincilea jucător care reuşeşte o ''dublă'' în finala Europa League, după Diego Forlan (2010), Radamel Falcao (2012), ambii de la Atletico, Carlos Bacca (2015) şi Coke (2016), ambii de la Sevilla.

Nicio reprezentantă a Franţei nu a câştigat trofeul în Cupa UEFA/Europa League, dar OM a jucat finala din 1999, fiind învinsă cu 3-0 de Parma, şi în 2004, eşec cu Valencia (0-2). AGERPRES

×