x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bilant - Vedete ramase in umbra

Bilant - Vedete ramase in umbra

de Dragos Stoica    |    21 Iun 2006   •   00:00

Prima parte a actualului turneu final nu prea le-a priit echipelor de traditie. Nici unele staruri n-au prea stralucit, insa la rampa au iesit cativa jucatori surprinzatori.

Corespondenta din Trier
Prima parte a actualului turneu final nu prea le-a priit echipelor de traditie. Nici unele staruri n-au prea stralucit, insa la rampa au iesit cativa jucatori surprinzatori.

La pomul laudat sa nu te duci cu sacul. Asa suna un proverb romanesc si are destula valabilitate daca il extindem la Cupa Mondiala.

PARADOX. Cel putin pana ieri la pranz, marile echipe nu prea au rupt gura targului. Creditata cu prima sansa, Brazilia s-a calificat fara emotii, dar jocul campionilor mondiali a fost dur criticat chiar de presa braziliana. "Am invins Australia la capatul unui joc penibil", au tunat ziarele din Rio de Janeiro, totusi prea dur pentru Ronaldinho&Co. De asemenea, Italia nu a aratat inca aproape nimic, fotbalistii lui Marcelo Lippi parand marcati de ideea audierilor la care urmeaza sa ia parte dupa terminarea Mondialului, in timp ce selectionata Frantei reprezinta realmente un fiasco. Cehia a pornit excelent contra SUA, pentru ca dupa numai cateva zile sa fie pusa cu botul pe labe de Ghana. Anglia a mers mai departe, dar inca nu a convins, alternand momentele excelente cu lungi perioade de ameteala, iar tara-gazda, Germania, arata inca departe de echipa de la inceputul anilor ’90.

LUFTEAZA CA RONALDO! Imagini din care poti invata cum sa sutezi pe langa balon chiar de la "Fenomen"

JUCATORI. La nivelul fotbalistilor, lucrurile sunt chiar ceva mai clare. Pana in acest moment, Weltmeisterschaft 2006 a evidentiat decaderea unui mare atacant, brazilianul Ronaldo. In nationala Spaniei, Raul este rezerva, iar la portughezi, Figo nu mai e play-makerul de altadata. In schimb, in prim-plan au aparut alti jucatori, pana acum aflati in umbra celor considerati vedete. Philip Lahm a fost cel mai bun om de pana acum al nemtilor, la brazilieni s-a remarcat Kaka, iar Spania il are golgeter pe Fernando Torres. Argentinienii stau cel mai bine, avandu-i pe Riquelme si Rodriguez intr-o varianta de echipa ideala, care-i mai cuprinde pe olandezul Arjen Robben si ibericul Carlos Puyol, in timp ce buturile sunt asigurate de Hislop, veteranul in varsta de 37 de ani al reprezentativei Trinidad-Tobago!

×
Subiecte în articol: mondial 2006