x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Bundesliga, cel mai profitabil campionat din Europa.

Bundesliga, cel mai profitabil campionat din Europa.

10 Iun 2011   •   06:30
Bundesliga, cel mai profitabil campionat din Europa.

Prima liga din Germania, Bundesliga, a ramas si in sezonul 2009/2010 cel mai rentabil campionat din Europa, inregistrand beneficii de 138 de milioane de euro, se arata intr-un studiu anual efectuat de cabinetul de consultanta Deloitte, citat de AFP.

Dintre cele cinci cele mai importante campionate europene (Anglia, Franta, Germania, Italia si Spania), numai 1. Bundesliga si Premier League au inregistrat beneficii, 138 milioane de euro pentru prima liga din Germania, respectiv 101 milioane de euro pentru prima liga din Anglia. Atat in Ligue 1, cat si in Serie A s-au inregistrat deficite de 102 milioane de euro.

Cabinetul Deloitte a indicat ca echipele din Primera Division nu mai publica rezultatele nete si ca cel mai probabil bilanturile sunt negative.

1. Bundesliga a fost si in sezonul 2008/2009 cel mai rentabil campionat, cu un profit de 172 milioane de euro.

Cifra de afaceri a cluburilor din primele ligi europene se ridica la 16,3 miliarde de euro in sezonul 2009/2010, reprezentand o crestere cu 4 la suta fata de sezonul competitional precedent. Cluburile din primele cinci campionate ca valoare - "Big Five" - reprezinta 51 la suta din cifra de afaceri, respectiv 8,4 miliarde de euro. Pentru "Big Five", drepturile de televizare au insemnat principalul vector al cresterii, cu opt la suta, reprezentand aproape jumatate din veniturile cluburilor.

×