x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Ce s-a intamplat cu viza lui Roman Abramovici?

Ce s-a intamplat cu viza lui Roman Abramovici?

21 Mai 2018   •   09:49
Ce s-a intamplat cu viza lui Roman Abramovici?

Intarzierea aparuta in eliberarea vizei pentru oligarhul rus Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, ar putea inrautati si mai mult relatiile dintre Marea Britanie si Rusia. Totusi, omul de afaceri va primi, intr-un final viza, crede presa de la Londra.

 

Surse din anturajul miliardarului rus au precizat pentru Times ca viza nu a fost refuzat. "Pur si simplu a intervenit o intarziere", au subliniat interlocutorii publicatiei.

Totusi, aceste probleme legate de unul dintre cei mai bogati apropiati ai presedintelui Vladimir Putin ar putea fi interpretata de Moscova drept o continuare a sanctiunilor impuse dupa otravirea fostului spion rus, Serghei Skripal si a fiicei acestuia, Iulia. Printre altele, cei doi au fost externati si se simt bine.

Intarzierea a aparut la cateva luni dupa ce guvernul britanic a promis sa analizeze atent circumstantele in care 700 de rusi bogati au primit vize de investitori incepand din 2008 si pana in 2015. In ceea ce priveste viza lui Abramovici, Financial Times informeaza, printre altele, ca cererea de prelungire a vizei, care a expirat luna trecuta, este studiata cu mai multa atentie decat pana acum.

Pe de alta parte, surse citate de Daily Telegraph cred ca nu existe premise pentru respingerea solicitatii. "Exista doua explicatii foarte simple: fie este vorba de o simpla neglijenta de serviciu, fie autoritatile britanice nu ii mai agreaza pe oligarhii rusi in Regatul Unit. Indiferent de motivul real, a refuza acordarea de vize unor oligarhi este ceva serios", a asigurat surse din Partidul conservator.

 

×