x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international CM Brazilia: Costa Rica produce o nouă surpriză, învingând Italia cu 1-0

CM Brazilia: Costa Rica produce o nouă surpriză, învingând Italia cu 1-0

de Agerpres    |    20 Iun 2014   •   21:03
CM Brazilia: Costa Rica produce o nouă surpriză, învingând Italia cu 1-0

Costa Rica a produs a doua sa surpriză a Cupei Mondiale de fotbal din Brazilia învângând Italia cu 1-0.

Bryan Ruiz (44) a marcat golul prin care modesta echipă a Costa Ricăi a învins tripla campioană mondială Italia. Latino-americanii, victorioşi cu 3-1 în faţa Uruguayului, în meciul lor de debut, s-au calificat în optimile de finală, iar Anglia este eliminată din competiţie.

Italia a fost incomodată încă din start de aşezarea neaşteptat de ofensivă a costaricanilor, care au adus mulţi jucători în jumătatea echipei europene. Costa Rica a avut şi prima ocazie de gol, în min. 7, dar Borges a reluat peste poartă, cu capul. Italienii au reuşit să îşi creeze prima situaţie de atac în minutul 27, când Thiago Motta a tras pe lângă poartă.

Squadra Azzurra şi-a creat apoi două ocazii uriaşe prin Balotelli, dar puternicul atacant a greşit lobul peste portarul costarican (31), după ce în primă fază a scăpat singur cu el, iar apoi Navas a respins un şut de la 18 metri (33).

Finalul reprizei a aparţinut echipei latino-americane, dar Buffon a respins şutul lui Bolanos (36). Apoi, Duarte (42) a trimis cu capul pe spate, dar şi peste poartă. Campbell (43) a cerut penalty după ce a fost doborât în careu de Chiellini, dar arbitrul nu a dictat nimic. Doar un minut mai târziu, Costa Rica a deschis scorul: Diaz a centrat lung, iar Bryan Ruiz a trimis cu capul sub bara transversală, 0-1 (44).

Italia a început în forţă repriza secundă, cu Cassano pe teren, şi ar fi trebuit să beneficieze de un penalty (47), după o intervenţie imprudentă a lui Duarte la Balotelli. Portarul Navas a fost pus la încercare de Darmian (51), dar a deturnat şutul în corner, după care a respins lovitura liberă executată de Pirlo (53).

Deşi Italia a avut o posesie mai bună a mingii, Costa Rica a fost cea care a condus jocul din punct de vedere tactic, ''Los Ticos'' făcând spectacol în multe momente ale jocului. Echipa lui Prandelli, neinspirată, nu au reuşit nicio fază periculoasă până în minutul 90, când Cassano a reluat pe lângă poartă din marginea careului mic. În plus, Brenes (90+1) a fost aproape să mărească diferenţa, dar balonul trimis de el a trecut razant cu vinclul.

Italia are nevoie de un egal cu Uruguay, în ultimul său joc, pentru a obţine calificarea în optimile de finală.

×
Subiecte în articol: CM brazilia costa rica italia