x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Competițiile UEFA: Suporterii, admiși pe stadioane în limita a 30% din capacitate!

Competițiile UEFA: Suporterii, admiși pe stadioane în limita a 30% din capacitate!

01 Oct 2020   •   21:30
Competițiile UEFA: Suporterii, admiși pe stadioane în limita a 30% din capacitate!

Comitetul Executiv al UEFA a decis joi să permită accesul parțial al fanilor pe stadioane, începând cu partidele internaționale programate săptămâna viitoare, a anunțat Federația Română de Fotbal (FRF).

Potrivit unui comunicat al FRF, decizia care vizează doar suporterii echipelor gazdă a fost luată după succesul înregistrat la Supercupa Europei.

„De săptămâna viitoare, fanii gazdă pot umple 30% din capacitatea stadioanelor în competiții UEFA, dacă reglementările naționale permit. Ca urmare a succesului Supercupei Europei cu spectatori la Budapesta, Comitetul Executiv UEFA a decis joi, 1 octombrie, să permită accesul parțial al fanilor pe stadioane începând cu partidele internaționale de săptămâna viitoare”, a anunțat FRF printr-un comunicat de presă.

Numărul maxim de spectatori permis pe stadion nu trebuie să depășească 30 la sută din capacitatea arenei. Fanilor echipei oaspete nu le va fi permis accesul momentan.

„În plus față de limitarea prezenței la 30% din capacitatea stadionului vor fi impuse și reguli de distanțare socială, dar și alte măsuri, cum ar fi purtarea măștii, în funcție și de legislația în vigoare în fiecare stat”, a mai transmis FRF.

Astfel, partidele Islanda – România (8 octombrie) și Norvegia – România (11 octombrie) se vor putea disputa cu spectatori ai țărilor-gazdă, dacă reglementările din cele două țări permit acest lucru.

În acest moment, în România, accesul spectatorilor pe stadioane nu este permis, a precizat FRF.

„Prin această decizie facem un prim pas spre normalitate, punând însă pe primul loc sănătatea fanilor și, același timp, respectând legile fiecărui stat. În 27 de țări din Europa este permis accesul fanilor într-o anumită măsură. E important ca în aceste vremuri grele să aducem speranța și pasiunea înapoi în viața fanilor fotbalului. Ne așteptăm din partea lor să respecte măsurile sanitare și de distanțare pentru sănătatea lor și a tuturor celorlalți suporteri”, a declarat Aleksander Ceferin, (foto) președintele UEFA.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: spectatori uefa